Du jonglerer formentligt tit med flere opgaver ad gangen og savner tid til fordybelse. Måske er det ikke noget du tænker over i hverdagen?

Undersøgelser viser, at hvis du skal fastholde din effektivitet på jobbet, så skal du træne/vedligeholde dine evner til at fokusere og fordybe dig i ting.
Hvornår bruger du tid på dig selv og fordyber dig i noget?

En af de bedste måder at “træne” og samtidig få en masse ny inspiration, er selvsagt at læse (eller lytte til) en god bog.

I samarbejde med Mofibo giver vi dig 3 gode forslag, hver eneste måned. Nederst på siden, kan du prøve Mofibo gratis i 30 dage.
Dette format vil fremover udkomme hver d. 1 i måneden. 

PETTER STORDALEN

“Dette er ikke historien om, hvad jeg har gjort. 
Det er historien om, hvordan jeg gjorde det.
Dette er en bog for alle, der ønsker at få succes.
En bog om at se muligheder, hvor andre ser problemer.
Om at få det bedste ud af de mennesker, man har omkring sig. Om at vinde i forhandlinger.”

Sådan “starter” bogen om Petter Stordalen. En af de mest succesfulde iværksættere i Skandinavien. Norske medier ynder at fremstille ham som en moderne Simon Spies. Bogen er et inspirationsmonster af karakter, hvor Stordalen fortæller om rejsen fra jordbærsælger til at opbygge en internationalkoncern med 200 hoteller og mere end 20.000 ansatte. Det har blandt andet gjort ham til milliardær.

Bogen er skrevet lang tid før der var noget der hed corona, men kommer ind på “forretning i dårlige tider”. Så mon ikke Petter Stordalen selv kan bruge “håndbogen” nu. Midt i pandamien åbnede han hotellet “Villa Copenhagen” i København. Det kan du læse mere om her.

Der er tips og tricks til både livet som ægtemand, far og iværksætter.
Bogen hedder “Min hemmelighed” og kan findes på Mofibo her.

Facts om Petter Stordalen:

Petter Anker Stordalen er født i 1962 i Persgrunnen sydøst for Oslo. Han har gået på tre videregående uddannelser, men ikke gennemført nogen af dem.

Som barn arbejdede han i sin fars butik med at sælge jordbær, hvilket indbragte ham titlen som Norges bedste jordbærsælger.

Det blev i sidste ende broren, der overtog farens forretning, mens Petter Stordalen lidt tilfældigt endte med at søge et job som varehusbestyrer, og han blev som 24-årig den yngste af slagsen i Norge.

Seks år senere var Petter Stordalen med til at redde storcenterkæden Steen & Strøm, som han også blev medejer af. Men efter at Steen & Strøm var blevet Nordens største storcenterkæde og børsnoteret, blev Stordalen fyret. Herefter startede han Nordic Choice Hotel, som har gjort ham til en af Norges rigeste personer.

Petter Stordalen er gift med Gunhild Stordalen, der lider af den sjældne gigtsygdom systemisk sklerodermi. Hotelmilliardæren har været meget åben om sygdommen. Han har tre børn fra et tidligere ægteskab.

FLERE FORSLAG:

BOLSJEFILOSOFI

Bolsjefilosofi og andre leveråd er en bog om vores rygsæk, den usynlige rygsæk med alle vores erfaringer og summen af vores liv. Hvordan vi selv har ansvaret for den, også selvom den blev pakket af vores forfædre og vores forældre. Vi valgte ikke selv, hvad der blev pakket ned i rygsækken, men vi vælger selv, hvordan vi vil bruge det, der ligger dernede.

Bogen tager fat i nogle af de ting, mange af os bøvler med i livet. Det kan være temaer som ængstelighed, ensomhed, dårlig samvittighed, lavt selvværd og sorg. Som læser får du en hel buffet af fiduser, finter, modeller, redskaber og værktøjer, som alle fungerer som en vejviser til et bedre liv med færre benspænd.

Bogen er skrevet af Psykolog Marie Brixtofte og kan findes på Mofibo her.

SULT I PARADIS

Gennem de seneste to år har Rasmus Ankersen rejst verden rundt for at svare på de spørgsmål. Med afsæt i imponerende historier om Apple, LEGO, Blockbuster, Manchester United, Southwest Airlines og Nokia lader han os i sin bog, Sult i Paradis, møde både dem, som tabte til mageligheden og dem, som nedkæmpede den.

I Sult i Paradis præsenterer Ankersen fire konkrete bud på, hvordan mennesker, organisationer og lande kan besejre mageligheden og skabe sult i paradis.

Vi har tidligere snakket med Rasmus Ankersen om “sulten”. Det kan du læse her.

Bogen kan findes på Mofibo her.


HAR DU LÆST?

Heap hitter: Ny digital pension er kommet flyvende fra start. Læs her.

Ejer af Premier League-klub skyder penge i Joe & The Juice: Vil åbne 100 nye butikker!. Læs her.

Melissa Bech: Jeg er vildt inspireret af andre entreprenører. Læs her.

Ekspert: Virksomheder der bruger Facebooks kanaler har en udfordring. Læs her.