Pensionsbranchen har sovet i timen. Sådan lød det i vores “creatorsamtale” med Jeppe  Winther Christensen og Lasse Nørby Rasmussen, som står bag den nye digitale pensionsløsning, Heap. Umiddelbart er der måske noget om snakken. For selvom de kun har været på markedet i knap 3 måneder, så strømmer det til med kunder.

Vi tog en snak med Co-founder, Jeppe Winther Christensen.
Du kan læse vores føromtalte “creatorsamtale” her. (Interviewet blev lavet i slutningen af sidste år.)

Jeppe, I har været i gang i 2-3 måneder. Hvordan har modtagelsen været af Heap?
Modtagelsen har været meget positiv. Vi har fået flere nye kunder end forventet så tidligt på rejsen. Det bekræfter os i, at der er et problem i branchen. Vi vil gøre “din” pension nem, fleksibel og gennemsigtig. Vores udelukkende digitale tilstedeværelse har allerede vist sin relevans. 50% af vores nye kunder har nemlig startet sin pension uden for normale åbningstider i pensionsbranchen ml. 8-16.30, og 90% har valgt slet ikke at snakke med os før de startede deres Heap pension

Vi har fået enormt mange smigrende tilbagemeldinger fra vores kunder, som er glade for endelig at have fundet en pension, som er til at forstå, med godt overblik, og hvor de selv kan være i kontrol.

Kan man allerede sige hvilken type, der bliver kunde ved jer?
Vores kunder er generelt mellem 25-45 år og har typisk et omskifteligt arbejdsliv, hvor indkomsten kan være usikker i de corona-tider, vi lever i. Men vi oplever faktisk også mange, som bare synes det er fedt med fleksibiliteten, og ser det som en vigtig del af selv at være i kontrol over sine egne penge.
Vores kunder har ofte en indkomst over middel, men vi har også bl.a. studerende blandt vores brugere. Vores kunder er bredt fordelt i hele Danmark, og det er meget blandet mænd og kvinder.

Hvad er Heap?
Heap er en ny digital pensionsløsning.
De hjælper mennesker i den moderne arbejdsstyrke, som ønsker en enkel, fleksibel og gennemsigtig pension, så de endeligt selv kan være i kontrol over deres egen fremtidige økonomi.

Er det folk i nuværende pensionsløsninger eller folk helt uden en pension?
Halvdelen af vores kunder starter deres første pension hos os. Den anden halvdel samler deres gamle pensioner og genstarter deres pension hos os.

Vi er glade for at kunne hjælpe mange i gang, som tidligere ikke har fundet en løsning, der passede dem, og derfor mange gange ikke oplever, at det har været muligt at komme i gang som enkeltperson. Men det har også været interessant at se det høje antal af kunder, som kommer fra andre selskaber, hvor de bare har været enormt utilfredse. Mange har delt helt absurde historier om, hvor besværligt, dyrt, tidskrævende og uigennemsigtigt det var at forsøge at oprette eller ændre en pension, når man står på egne ben og ikke er en del af en stor organisation.

Ramte et hul

Hvorfor tror du, at de vælger jer?
Vores kunder fremhæver selv, at Heap er let at forstå, hurtigt at lave ændringer og overskueligt. Vi hører også ofte fra vores kunder, at de ser os som tiltrængt fornyelse af en støvet branche.

Hvad er kommet mest bag på dig i “lanceringen” ?
Den store interesse fra ind- og udland for, hvordan vi er ved at ændre pension i lille Danmark. Vi ved godt, at vi ramte et hul i markedet, men det har naturligvis også været enormt bekræftende at opleve, at vi har fået flere hundrede kunder med ombord med mange tusinder og nogle gange millioner i opsparinger på trods af, at vi er nye i markedet og ikke er kendte i offentligheden endnu.

Hvad bliver jeres største udfordring i 2021?
I 2021 skal vi slå vores navn fast med 7-tommer søm, og lære danskerne, at pension slet ikke behøver at være så røvkedeligt og svært, som de fleste oplever, slutter Jeppe Winther Christensen. 


Har du læst?

Alex Vanopslagh: “ Du skal have friheden til at tage ansvar”. Læs her.

Træt af søvnproblemer? Få gode råd. Læs her.

Melissa Bech: Jeg er vildt inspireret af andre entreprenører. Læs her.

Ekspert: Virksomheder der bruger Facebooks kanaler har en udfordring. Læs her.