Samtale med Jeppe Winther Christensen og Lasse Nørby Rasmussen fra Heap  i serien “Creators”.

Pension står normalt ikke som øverste emne, når redaktionen udvælger historier. Men det bliver der lavet om på i dag. Danmark har fået en ny pensionløsning. De hedder Heap, og er en digital løsning. De vil tage kampen op mod den etablerede branche, som de mener har sovet i alt for mange år.

I dag kan du komme tættere på Heap founders, Jeppe Winther Christensen og Lasse Nørby Rasmusse, som er er ugens creators på dontt.dk

Hvad er Heap?
Heap er en ny digital pensionsløsning.
De hjælper mennesker med fleksible arbejdsliv til at at skabe et bæredygtigt fundament for deres fremtidige økonomi.

Kort fortalt, Hvem er I?

Jeppe: 
“Jeg er CEO og Co-founder i Heap. Rent privat er jeg familiefar. Jeg har børn på 3 og 7 år.
Jeg har en baggrund som rådgiver og konsulent i mange år (bl.a. Vækstfonden, Qvartz & EYBOX).
Jeg har bygget 2 konsulentvirksomheder op, og blandt andet været en afstikker til Norge, hvor jeg skulle bygge en afdeling op. I årene før Heap, arbejdede jeg i pensionsbranchen. Det var afgørende for min beslutning om at lave Heap. Det gav en enorm sult for at lave et moderne pensionsløsning, som er fleksibel, og som kan tilpasses, efterhånden som din karriere og dit liv ændrer sig.”

Lasse:
“Jeg er så den anden Co-founder i Heap, og udover det CPO (Chief Product Officer).
Jeg har i min profesionelle karriere været en del omkring både start-up og “corporate life”.
Jeg har bygget økosystemer op for virksomheder, og arbejdet med fintech i mange lande. Jeg har boet nogle år i Berlin, og oplevet de største “start-up scener”. De sidste 3 år før Heap, arbejdede jeg i Danske Bank, hvor jeg var produktansvarlig for en række tech-produkter.”

Jeppe Winther Christensen, CEO & Co-founder

Hvordan fandt I hinanden?
Jeppe:
“Vores partner, Rainmaking, havde denne her idé om en ny pensionsløsning, og jeg snakker med en gammel kollega herfra, om mine erfaringer fra branchen, hvor jeg har lavet strategier og forretningsudvikling for flere af de helt tunge spillere. Vi fandt hurtigt en fælles interesse for at forny branchen sammen. De har et langt større netværk og erfaring blandt produktspecialister, og de bragte så Lasse på banen.”  

Lasse:
“Det fungerede faktisk som en date. Vi mødes for at finde ud af om der er kemi. Det er det vigtigste. Det faglige er på plads inden. Rainmaking laver et kæmpe forarbejde inden. Men vi fandt hurtigt ud af: Det her skal vi bare gøre!”

Hvem har I så lavet Heap til?
Lasse:
“Der er så mange danskere, der ikke har adgang til en pension. De helt oplagte er freelancere, selvstændige og ansatte i små virksomheder, hvor der ikke er pension.
“Samtidig har den gruppe ofte brug for mere fleksibilitet i deres overførsler til deres pension – nogle gange går det godt med forretningen, og så kan man sætte mere til side til pensionsopsparingen. Andre gange er der måske lidt mindre at lave, og så kan man skrue ned for overførslerne eller sætte dem på pause. Den fleksibilitet er vigtig og den kan du ikke få andre steder lige så nemt som i Heap.”

Topdanmark er medejer af Heap. Hvad betyder det helt konkret?
Jeppe:
“Helt konkret betyder det gode afkast. Som virksomhed er vi (Heap) jo helt nye. Så det er godt at have en partner med over 100 års erfaring. Som vi skriver “Det skal ikke være vores teknologinørder, dataeksperter og designe, der skal investere dine penge. Det gør Topdanmarks investeringseksperter”.”

Lasse:
“Desuden giver det jo også en sikkerhed til vores kunder om, at vi både er her i dag og i morgen.”

Lasse Nørby Rasmussen, CPO & Co-founder

Vi vil pensionere Danmark!

I vil tage kampen mod en af de største og mest traditionelle brancher? Er det ikke umuligt?

Jeppe:
“Vi mener faktisk ikke, at det behøver være så svært. Det er en branche, der har sovet i virkelig mange år. Bare kig på det digitale aspekt? Nogengange virker det som om, at vi danskere har givet lidt op på pension. Vi hører tit: “Det fulgte med mit job, og så tog jeg bare det. Mange danskere sidestiller sin pension med skat – penge der trækkes fra lønnen hver måned og man nok aldrig ser igen. Det råber jo til himlen, at der er brug for fornyelse”  

Et godt eksempel er alle de gebyrer, du betaler. Det er ikke til at finde rundt i. Det gør det også sværere for de 300.000 danskere mellem 25-59 år, der står helt uden pension.”

Hvad er jeres mission for Heap?
Lasse:
“Vi vil pensionere Danmark. Vi er de første, som går ind og leverer en løsning til den moderne arbejdskraft. Vi vil sørge for, at alle har haft muligheden for et godt fundament for den økonomien resten af livet”

Jeppe:
“Det er præcis det, vi vil, og der er masser af potentiale at gå i gang med. Pensionsbranchen har overset en målgruppe, som bare bliver større og større. De 300.000 danskere, jeg snakkede om før, er slet ikke startet på deres pension. Derudover er 43% af alle pensioner i Danmark det, man kalder for “hvilende”. Det betyder pensioner, som der ikke bliver betalt ind til. Det kan være pga., at personen har en aktiv konto et andet sted og måske har glemt at samle den. Men det er også mennesker, som faktisk har rigtig svært ved at finde en pensionsløsning, som passer til andre behov, end det branchen har tilbudt indtil nu!”

Hvad med folk, der allerede har en aktiv ordning?
Lasse:
“Vi får mange henvendelser fra folk, som allerede har en ordning. Det er typisk folk, der er trætte af gebyrer, minimumskrav på 4000 kr. og en pensionspakke, som indeholder produkter, som man slet ikke har brug for. “Du” har sikkert også prøvet at have børneforsikring uden at have børn f.eks. Det er fuldstændig håbløst.”

"Vi vil pensionere Danmark. Vi er de første, som går ind og leverer en løsning til den moderne arbejdskraft"

Fleksibilitet

Hvordan ser jeres hverdag ud?
Lasse:
“Efter en lang testfase, er vi endelig i markedet nu. Så vi har rigtig travlt med at onboarde kunder, indrette data, brugeroplevelser osv. Det skal være nemt og overskueligt at bruge Heap. Derfor bruger vi selvfølgelig en masse tid på nu at lytte til vores kunder. Vi har ikke en 9-16 struktur for os og vores ansatte. Om man logger på kl. 8 eller 10 er ikke så vigtigt. Det bliver udnyttet, og det er helt okay. I den her “coronatid”,  har vi daglige check-ins. Men det er helt bevidst, at det først ligger kl. 11.00. Men når det så er sagt, er der masser af speed på den her arbejdsplads. Vi er ved at bygge noget helt nyt op, og det kan mærkes. Der er en god puls. Men vi er meget fleksible som arbejdsplads.” 

Jeppe:
“Jeg tror netop, at vores fleksibilitet gør, at teamet i Heap arbejder så meget og fokuseret. Man får energi af at kunne hente sine børn, have tid til en god middag i hverdagen eller har en anden grund til at smutte tidligt en dag. Vi vil gerne arbejde smartere hele tiden.”

Hvad bliver I inspireret af? 
Jeppe:
“Jeg kigger meget til udlandet. Hvem samarbejder af andre interessante “kundevenlige” platforme? Jeg bliver inspireret af virksomheder, som giver magten tilbage til kunderne. Men jeg orienterer mig også igennem andre iværksættere fra alle tænkelige brancher. Der er så mange mennesker, som man kan blive inspireret af.”

Lasse:
“Jeg lytter meget til podcast. Det kan være “The start up guide” eller forskellige produktpodcasts.  Altså podcasts om andre, der har bygget nogle fede tech platforme. Der er et hav fra Silicon Valley. Udover det kan jeg godt lide at læse designbøger, klassiske værker om, hvordan du designer gode løsninger. F.eks. hvordan designer du en god kande, som man har lyst til at bruge hver dag. Det er det samme, jeg skal med Heap i princippet.”

DERFOR SKAL DU VÆLGE HEAP

Til slut, Hvis I skal nævne 3 og kun 3 grunde til, at man skal vælge Heap. Hvilke vil I så nævne?

Jeppe:
1. Helt nemt: Digital pension, som gør det let og mindre kedeligt at komme i gang, samle og styre din opsparing og forsikringer, når det passer dig.
2. Helt fleksibelt: Du er i kontrol over dine penge og kan selv skrue op, ned, eller sætte dine overførsler på pause – kvit, frit, og uden minimumskrav.
3. 100% bæredygtigt: Vores investeringseksperter maksimerer dit investeringsafkast helt uden fossile brændsler, våben, tobak, og online gambling.

Du kan læse mere om Heap på deres hjemmeside her.

Continued….
Det her bliver ikke det sidste du har læst til Heap på dontt.dk
Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her. 

CREATORS