REGERINGEN FØRER IDEOLOGISK KAMP MOD DE SELVSTÆNDIGE

Kronik af Alex Vanopslagh, Partileder Liberal Alliance:

Jeg er i politik, fordi jeg ønsker at fremme et Danmark med frihed og ansvar.

Hvor vi hylder, belønner og fremmer alle dem, der tager ansvaret på sig, er flittige, selvstændige, initiativrige, entreprenante og gør sig umage med at gøre en forskel for dem selv og deres omgivelser.

Selvstændige erhvervsdrivende tager hver dag ansvaret på sig, og yder et stor bidrag, der ikke kun kommer dem selv og deres nære til gavn, men er selve fundamentet som Danmark er bygget på.

Danmark er ikke bare et land af offentligt ansatte og offentlige klienter. Vi er også et land af driftige og talentfulde købmænd, håndværkere, entreprenører, restauratører, små og store erhvervsdrivende – af folk, der slider hver dag for at skabe noget.

Det er det Danmark, jeg kender – og som vi igen skal have en regering og et flertal, der tænker på.

Jeg prøver i mit daglige virke at modstå fristelsen til at påstå, at mine politiske modstandere er ringe mennesker med dårlige intentioner.

Jeg kan dog ikke lade være med at tage mig selv i at tænke fra tid til anden, at systempartier som Socialdemokratiet og de rigtige røde partier på venstrefløjen, inderst inde ikke kan lide de selvstændige.

De kan ikke lide frihed, ansvar, foretagsomhed, risikovillighed – når det sker uden for statens rammer. Når det er noget, de ikke kan kontrollere.

Hvis coronakrisen er et forstørrelsesglas for regeringens og venstrefløjens inderste tankegods om Danmarks selvstændige, så er det ildevarslende.

For selvom Mette Frederiksen aldrig forsømmer en anledning til at rose sig selv, har corona-håndteringen været en lang hån mod især de selvstændige.

Selvstændige virksomheder tvangslukkes med kort varsel – men få dage inden er retten til erstatning ved tvangslukning blevet fjernet.

De får i bedste fald delvis kompensation med forsinkede udbetalinger – efter at de blå partier trækker regeringen til truget. De offentligt ansatte er for længst sendt hjem til fuld løn.

Masser af zigzagkurs, skiftende meldinger og masser af usikkerhed præger foråret. Indtil vi endelig genåbnede Danmark med streng kontrol.

Regeringen spilder hele sommeren på at lave Arne-pension og er komplet uforberedte når den forudsigelige 2. bølge rammer Danmark.

De private selvstændige må må betale prisen og lukke ned igen.

Med korte varsler på pludselige pressemøder sætter statsministeren konkursbølgerne i gang – stadig uden at give de selvstændige nogen langsigtet plan eller vished om hvorvidt de såkaldte ”hjælpepakkerne” fortsætter.

Vi er over et år inde i pandemien, og der er stadigvæk ikke modeller for forsvarlig genåbning af mere af samfundet. Et helt år til at samarbejde med virksomhederne om at finde løsninger. Men nej, det er total nedlukning eller kaos, må vi forstå på Mette Frederiksen.

Og det triste er, at det ikke kun er i forbindelse med corona, at regeringen og venstrefløjen bekæmper det private initiativ og de selvstændige.

Vi har nu haft en rød regering i snart to år, og der har været NUL initiativer til at gøre det billigere at drive virksomhed og starte arbejdspladser.

Vi har den første regering i fire årtier, som ingen ambitioner har om vækst, velstand og flere i arbejde.

Derimod bruger regeringen sit krudt på at afvikle private velfærdstilbud. Væk med de private botilbud til de socialt udsatte – selvom de socialt udsatte er glade for tilbuddene.

Ligesom regeringen vil afvikle og forbyde de private børnehaver og daginstitutioner. Det er helt skørt.

Læg dertil, at man har gennemført 35 skattestigninger som hæmmer initiativ og gør det dyrere at skabe arbejdspladser.

Tilbage står billedet af en regering, som direkte modarbejder det private initiativ og de selvstændigt erhvervsdrivende.

Jeg er ikke herre over hverken corona eller regeringens beslutninger, men jeg kan love jer, at når vi en dag igen får borgerligt flertal, vil Liberal Alliance bruge sine mandater til at sørge for, at de selvstændige igen føler sig værdsatte i deres eget land.

Bedste hilsner
Alex Vanopslagh


HAR DU LÆST?

Christophe Lephilibert: “Vi ved, at fremtiden er elektrisk” – Kom tæt på Barry. Læs her.

Bornholmske madentreprenører bag nyt rugbrød. Læs her.

Melissa Bech: Jeg er vildt inspireret af andre entreprenører. Læs her.

Ekspert: Virksomheder der bruger Facebooks kanaler har en udfordring. Læs her.