Den kendte danske juicekæde Joe & The Juice har netop modtaget 300 mio. kr. i frisk kapital og får samtidig nyt blod ind i ejerkredsen.

100 mio. kr. kommer fra eksisterende aktionærer, mens de resterende 200 mio. kr. kommer fra nye investorer. Det fremgår af dokumenter indsendt til det amerikanske finanstilsyn SEC.

Det fortæller Finans, hvilket Joe & The Juice selv bekræfter.

Thomas Nørøxe, HR Director i Joe & The Juice:
Covid-19 har været, og er fortsat, en udfordrende periode for Joe & The Juice og branchen. Kapitaltilførslen sikrer et beredskab, der kan modstå en længere periode med usikkerhed, samtidigt med at vi kan navigere samt vækste virksomheden i et disruptive detailmarked.

Han uddyber, at den nye kapital sikrer, at de rigtige beslutninger træffes i en historisk tid for juicekæden. Joe & The Juice er i forbindelse med den nye kapital blevet værdisat til 1,5 mia. danske kr.

Adm. direktør Sebastian Vestergaard tilføjer i en mail, at kæden derfor bl.a. har investeret i digitale salgskanaler.

“Vi har en stærk tro på vores brand, og med de strategiske initiativer vi har søsat under pandemien, kan vi positionere Joe & The Juice stærkere end før krisen,” skriver han.

Adm. direktør Sebastian Vestergaard

Aston Villa ejer

Det er selskabet NNS Holding (Cyprus) Limited, der er indtrådt som ny medejer af Joe & The Juice. ( 10-15% af aktierne. )

Bag NNS Holding (Cyprus) Limited står Nassef Sawiris, der er Egyptens mest velhavende og nummer 403 på listen over verdens rigeste personer hos Bloomberg.

Finans fortæller at Nassef Sawiris’ formue er af Bloomberg anslået til at være på over 40 mia. kr. Hans mest kendte investeringer er en 6 pct. ejerandel af Adidas og 55 pct. ejerskab af den engelske fodboldklub Aston Villa, hvor han også er bestyrelsesformand.

For nylig købte Sawiris sig også ind i Madison Square Sports, der står bag NBA-holdet New York Knicks og NHL-holdet New York Rangers.

»Nassef Sawiris har stor tiltro til Joe & The Juices vækstmuligheder og engagerer sig personligt i investeringen som en aktiv ejer. Vi er meget glade for at få tilgang af hans erfaring indenfor detail og real estate,« skriver Thomas Nørøxe, der forklarer, at kæden nu vil positionere sig stærkere end før coronakrisen.

FACTS OM JOE & THE JUICE:

I forbindelse med den nye kapitalrejsning er baron og skibsreder Johan Wedell-Wedellsborgs ejerandel i Joe & The Juice røget under 5 pct.

Samtidig har den amerikanske kapitalfond General Atlantic fået nedbragt sin ejerandel, mens den svenske kapitalfond Valedo Partners nu ejer op til 10 pct. flere aktier i Joe & The Juice ifølge cvr-registeret.

Joe & The Juices moderselskab har endnu ikke offentliggjort regnskab for 2020. I 2019 havde selskabet en omsætning på 1,1 mia. kr., et drifsresultat på 93,5 mio. kr. og et underskud efter skat på 333 mio. kr.

Joe & The Juice har mere end 300 butikker i 16 lande og beskæftiger op mod 2.000 ansatte.

Juicekæden blev stiftet i 2002 af Kaspar Basse. Han har to gange solgt ud af sine Joe & The Juice-aktier.

Det har ført til, at egenkapitalen i i hans to holdingselskaber sammenlagt var på over 900 mio. kr. efter 2019.


HAR DU LÆST?

Christophe Lephilibert: “Vi ved, at fremtiden er elektrisk” – Kom tæt på Barry. Læs her.

Bornholmske madentreprenører bag nyt rugbrød. Læs her.

Melissa Bech: Jeg er vildt inspireret af andre entreprenører. Læs her.

Ekspert: Virksomheder der bruger Facebooks kanaler har en udfordring. Læs her.