De to bornholmske madentreprenører brødrene Mikkel og Mads Marschall, der blandt andet står bag Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem har i dag lanceret et stort samarbejde med Schulstad. De har nemlig skabt et nyt rugbrød, som kommer på hylderne her i januar i hele landet.  Brødet skal desuden være en del af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem i 2021. Det glæder vi os til at smage!

Her fortæller parterne om samarbejdet: 

Sol over Gudhjem

Inspireret af solskinsøens rapsmarker og det ikoniske smørrebrød, Sol over Gudhjem, har Schulstad og folkene bag kokkekonkurrencen af samme navn skabt et helt nyt Signaturbrød, der med smag og duft leder tankerne mod Bornholm. Rugbrødet er en hyldest til den gode smag, lokale pionerer og et led i Schulstads ambition om at forny og forbedre danskernes brødkultur.

Unik dybde

Brødet er udviklet af Schulstads bager og brødnørd Henrik Hemmingsen sammen med de bornholmske brødre Mikkel og Mads Marschall, der står bag kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem. Sammen har de tre inspireret hinanden og eksperimenteret med Solskinsøens råvarer, smage og dufte. Resultatet er et smagfuldt rugbrød, der blandt andet indeholder rapskim fra Lehnsgaard på Bornholm, som giver brødet fedme og en unik dybde. ”Vi talte meget om, hvad brødet skulle smage af, og hvad det kunne indeholde. Det var meget vigtigt for os, at brødet skulle emme af Bornholm i både smag, duft og udtryk,” siger Mikkel Marschall fra Sol over Gudhjem. Inspirationen til det nye brød har taget udgangspunkt i noget af det mest bornholmske, der findes. ”Vi startede faktisk med at tænke, at brødet skulle være meget inspireret af selve retten Sol over Gudhjem, som jo er en mad med røget sild. Men det blev aldrig rigtig godt med røgen i rugbrødet. I stedet kom vi frem til, at brødet skulle være bornholmsk med alt, hvad det indebærer” siger Henrik Hemmingsen fra Schulstad. De tre kunne dog ikke helt holde sig fra tanken om den legendariske, bornholmske sildeanretning, hvorfor det nye Signaturbrød også indeholder purløg, som typisk topper en klassisk Sol over Gudhjem-anretning og samtidig vokser vildt i Bornholms rå natur.

Rugbrød som gastronomi

Brødsamarbejdet blev til ved en madmesse i København, hvor Mikkel og Mads Marschall talte med Schulstad om at bruge rugbrød i deres årlige kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev startskuddet til Schulstads samarbejde med de to madpionerer, og brødet passede perfekt ind i Schulstads Signaturbrødsserie. Fra første møde til det endelige resultat har trioen med Henrik Hemmingsen i spidsen bagt og smagt sig igennem 60 forskellige brød, inden smagen af Bornholm var hugget i granit. ”Vi er endt med et sindssygt velsmagende brød, som vi glæder os til, at danskerne skal smage. Vi glæder os samtidig til, hvad deltagerne i vores kokkekonkurrence kan finde på at bruge brødet til” siger Mikkel Marschall fra Sol over Gudhjem. Schulstads nye Signaturbrød er det tredje i rækken i bageriets succesfulde rugbrødsserie udviklet med lokale pionerer. Det nye Signaturbrød kommer på hylderne her i januar og skal desuden være en del af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem i 2021, hvor fire talentfulde danske kokke konkurrerer, og hvor en af retterne altså vil indeholde det nye Signaturbrød. Schulstads nye Signaturbrød sammen med Sol over Gudhjem koster DKK 24,95 i vejledende udsalgspris.


Vi har tidligere lavet et “creator” interview med Mikkel Marschall. Det kan du læse her. 
Her kan du læse om eventyret med Bornholms Kildevand.


Vidste du at?

dontt.dk har vores helt egen bornholmerguide! Find den her.


HAR DU LÆST ?

ARKK Copenhagen om deres nye strategi. Læs her.

Mød HEAP. Ny digital pensionsløsning. Læs her.

Mød tvillingerne bag DitUr.dk. Læs her.  

Mød Melissa Bech, som er kvinden bag Blanche. Læs her.