For første gang i virksomhedens historie kommer ARKK Copenhagen ud af året med et minus i regnskabet. Underskudet lyder på 12,6 mio, og skyldes i høj grad nedlukningen i store dele af Europas detailhandel i foråret,
(Som er de sidste måneder i ARKKs regnskabsår, da det til nu har kørt skævt. Læs mere sidst i denne artikel. )

Regnskabet har speedet op på eksekveringen af en ny strategi for det populære sneakerbrand, der blev stiftet i 2014. Kort fortalt, så går den nye strategi ud på, at tage ejerskabet for salget tilbage fra agenter og distributører.

Co-founder, Kasper Høj Rasmussen fortæller:
“For os er et minus et minus uagtet størrelsen på det. Så da vi kunne se, det var uundgåeligt at lave underskud per 30. juni 2020, accelererede vi de beslutninger, min forretningspartner Thomas og jeg havde haft i lang tid, blandt andet ønsket om at købe brandet ud af diverse agent- og distributøraftaler.”

ARKK brugte dermed nedlukningen af verden på at forhandle med deres agenter og distributører om at købe rettighederne til salget af deres produkter tilbage. Kort før regnskabet skulle lukkes, så var det lykkedes at købe 10 markeder tilbage.

Kasper fortsætter:

“Vi kontrollerer nu over 80 procent af ARKKs omsætning på wholesale selv, direkte til kunderne. Med denne forretningsmodel skaber vi et stærkt bånd til kunderne, øger vores gennemsalg, øger vores indtjening og mulighed for at planlægge med kunderne længere frem end blot næste indsalg, som ofte er mentaliteten ved mange agenter og distributører.”

Hans forretningspartner, Thomas Refdahl. supplerer:
“For os, har de sidste ni måneder handlet altoverskyggende om at skabe en stærk virksomhed og et brand, der kan modstå alt. Således har vi lukket alle disse aktiviteter af samme årsag, som vi køber ti markeder tilbage; for at skabe en lean organisation med fuld kontrol.” 

 

"Vi kontrollerer nu over 80 procent af ARKKs omsætning på wholesale selv."

Kasper Høj Rasmussen

2021

ARKK Copenhagen har valgt at omlægge regnskabsåret, så det fremover følger kalenderåret. Derfor lukker ARKK Copenhagen endnu et regnskabsår den 31. december 2020. Det tegner allerede positivt.

Thomas Refdahl: 

“I virkeligheden er vi nu et bedre sted end før corona, og ARKK er et top tunet selskab, der starter på et nyt regnskabsår 1. januar 2021. Og da vi allerede har solgt ind til butikkerne for første halvår af 2021 er det fantastisk, at vi som hold kan kigge ind i et år, der tegner til at kunne blive det bedste i ARKKs historie. Kan vi gøre det midt i den største krise erhvervslivet har oplevet i årtier, så kan vi gøre alt.”

Thomas Refdahl har tidligere fortalt om sit 2020 i vores julespecial. Den kan du læse her.