Dontt Julespecial 2020: Den med Thomas Refdahl fra ARKK Copenhagen.

Velkommen til december på Dontt.dk! Årets hyggeligste måned. Du kan roligt glæde dig. Vi har en masse på programmet i hele december.

I år har vi valgt, at dedikerer årets “Dontt Julespecials” til legen, glæden og en tanke tilbage på “hvorfor man startede” med det man laver….

I dag kan du møde Thomas Refdahl, co-founder, af det populære sneakerbrand, ARKK Copenhagen.

Med ønsket om en god jul. 
/dontt.dk

ARKK COPENHAGEN

Thomas Refdahl, Hvorfor startede du/I ARKK Copenhagen?
“Det var min forretningspartner Kaspers idé. Han syntes, at der manglede et skandinavisk sneakerbrand, der kunne være et alternativ til alle de store sportsbrand, hvor alle ender med at gå i de samme sko. Vi ville gøre det mere simpelt i udtrykket end sportsbrandsne, men inkorporere mange af de komfort-features, der kendes fra perfomancesko. Med andre ord – et stilrent sneakerbrand med sko, der er sindssygt gode at gå i.”

Savner du noget fra dengang du startede?
“Nej, ikke savner – jeg har en masse gode minder om opstarten: “Hvordan ville folk modtage vores brand?” eller “Hvor meget mon vi kan sælge det første år?” Men jeg savner det ikke på den måde. Nu er vi et helt andet sted, og hverdagen er anderledes, men på en fed måde. Vi forsøger at tænker iværksætteri ind i alt, hvad vi laver, selvom ARKK har været på markedet i over 5 år allerede. Den ånd er vigtig for os at bibeholde.”

Hvor er ARKK om 3 år?
“Vi er uden tvivl større på omsætning. Vi er større online, har flere lokale hjemmesider på forskellige sprog. Vi er så sustainable, som vi kan være, når man laver sko, og allerede i 2021 vil over 75% af vores kollektion være recycled eller sustainably produced. I bund og grund er vi om 3 år det brand, vi er nu, blot større og stærkere – man skal ikke altid ændre ting, slet ikke når de virker.”

Thomas Refdahl

"Vi forsøger at tænke iværksætteri ind i alt, hvad vi laver, selvom ARKK har været på markedet i over 5 år allerede."

JULEN 2020

Hvad har været det bedste i 2020? 
“Det har klart været et bygge en virksomhed og et brand i ARKK, der kan modstå alt! På trods af at vi stadig er midt i Corona-krisen, ser det ud til at vi klarer det super godt i 2021, og kan vi klare den her tid, så kan vi sgu klare alt.”

Hvem har inspireret dig mest i 2020?
“Min forretningspartner Kasper og vores ansatte! Kasper er blevet far for første gang midt i Corona og har alligevel formået at give den super gas med arbejdet uagtet hans nye titel som far. Og vores ansatte, the ARKK Family, har bare kæmpet for, at ARKK skulle komme igennem denne krise. Det har været en kæmpe motivationsfaktor, at der var mere i det for folk end bare et arbejde. ARKK skulle overleve, koste hvad det ville. Det inspirerer og motiverer helt vildt!”

Hvilken juletradition glæder du dig mest til i år? 
“Julemiddagen, god rødvin, OG når man må tage slappertøjet på, efter der er danset om juletræet, og vi sidder og hygger med kaffe, cognac, julemusik og gaveåbning, dét er så monster hyggeligt! Vi går ofte først i seng ved en 2-3 tiden, vi elsker det alle sammen i familien!”

Hvem fortjener en ekstra julehilsen i år? 
“Corona har fået mange folk til at kigge i egne rækker, udsatte familiemedlemmer etc., det forstår jeg, det er kun naturligt. Men jeg synes ikke man skal glemme at der er folk der ikke engang har rent drikkevand. Jeg sætter sindssygt meget pris på at være født og opvokset i Danmark, men sender altid en tanke til dem der ikke har samme privilegie.”

Hvad er dit største håb for næste år? 
“Udover den åbenlyse Coroanvaccine, så en mere homogen og fredelig verden, hvor der er plads til alle uanset baggrund eller hudfarve. Det synes jeg godt vi kan love hinanden!”slutter Thomas Refdahl.

DONTT.DK ønsker alle en glædelig jul. 


HUSK, HVORFOR DU STARTEDE....

Mød TEDDY Créateur | En del af serien der hedder “REMEMBER WHY YOU STARTED”, som er en hyldest til legen. En oplagt gave til de mindste i familen.

Den kan købes her!