Bornholm står foran en vild forvandling til jul. Området omkring Nexø Havn skal alle fire adventsweekender huse et stort julemarked med det ypperste af bornholmske fødevarer og kunsthåndværk.

I november og december forvandles den gamle fiskerby Nexø til en sand nordisk juleby og inviterer folk fra nær og fjern til Bornholms Julemarked. Hele den indre bydel med dens hyggelige, små butikker og et helt havneområde med små, pyntede træboder dufter og emmer af jul.

Sådan lyder det fra initiativtagerne med glaspuster Pernille Bülow i front. Det store julemarked vil primært “huse”bornholmske fødevarer og kunsthåndværk og det er meningen at man skal kunne møde folkene bag produkterne på markedet.

Bornholms julemarked er en del af Vinterøen Bornholm, en satsning for at få flere gæster til øen i vintermånederne. På trods af sit “ry” som solskinsø, så er Bornholm noget helt særligt om vinteren. Det er arrangørenes ambition at vise nu og dermed forbedre øens generelle økonomi. Et besøg på Bornholm om vinteren byder, udover rå natur, på masser af hygge, afslapning samt stadigt flere vinteråbne spisesteder, seværdigheder, attraktioner og oplevelser.

Bag julemarkedet står Pernille Bülow A/S i samarbejde med Destination Bornholm, Foreningen Østlandet, Nexø Havn, Bornholmslinjen, Bornholms Tidende, Bornholms Regionskommune, Business Center Bornholm, projektet Bornholm ud i verden samt udvalgte lokale fonde. Derudover bakker en lang række erhvervsdrivende op om initiativet.

Dontt.dk glæder sig til at besøge julemarkedet, og fortælle om nogen af de dygtige iværksættere fra Bornholm, som man kan møde.

"....Et besøg på Bornholm om vinteren byder, udover rå natur, på masser af hygge, afslapning samt stadigt flere vinteråbne spisesteder, seværdigheder, attraktioner og oplevelser."

Destination Bornholm


Har du læst?

Dontt mener efter “Luther Singh gate”: Tal ordentligt. Læs her.
Tæt på Lars Bo Jeppesen. Læs her.
Kasper Brandi: Hvis vi skal skalere brandet, så er vi tvunget til omnichannel. Læs her.
Ny chefredaktør: Flere skal føle sig inkluderet, berørt og beriget i Costumes univers. Læs her. 
Hvad skal der ske med Frederiksberg Allé? Læs her.
Katrine Lee Larsen: Jeg er allergisk overfor stilstand. Læs her.


Gratis tilmeldning

En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.
Tilmeld gratis her.