Samtale med Katrine Lee Larsen fra Copenhagen Cartel. 

Katrine er kvinden bag tøj-brandet, Copenhagen Cartel, som blev landskendt efter at få en flot investering i TV-programmet Løvens Hule. Men inden da var der allerede et stort potentiale i virksomheden. Ideen til Copenhagen Cartel kom, da Katrine flyttede til Bali i 2016. Her oplevede hun, hvordan badestrande flød med skrald og plastikstumper, der skylles op fra havet. Det har hun selv beskrevet godt i tidligere interviews;

”Allerede mens jeg svømmede rundt imellem al den plastik, vidste jeg, at der ikke var nogen vej tilbage for mig: Jeg skulle bidrage til forandringen. Ikke fordi jeg tror, jeg alene kan redde miljøet og verden. Men hvis vi alle bidrager måske bare en lille smule, i stedet for bare at give op, så kan vi forhåbentligt i fællesskab ændre det rod, vi alle har været med til at skabe, og som giver så store forandringer for havet og klimaet.”

Svaret blev Copenhagen Cartel. Historien kan du læse mere om på her.

Her på dontt.dk kan du i dag komme tættere på personen Katrine Lee Larsen.

Copenhagen Cartel beskriver deres mission således:

Vores mission er at udfordre de traditionelle produktions- og forbrugs mønstre ved at implementere løsninger, som hurtigt letter det tryk, der er på vores planet og klima. Vi giver rest- og spild ressourcer, som normalt anses som værdiløse, nyt liv og tilbyder en bred palette af bæredygtige produkter, der sætter mennesker og klima før profit.

Har du altid vidst, at du skulle være iværksætter?

Inderst inde, JA…. Nu siger jeg noget, som jeg aldrig har sagt i et interview før. Jeg har ADHD. Det kommer med nogle fordele og nogle ulemper. Fordelene er jeg har et sindsygt drive, og hvis der er noget, som jeg vil, kommer det til at ske, koste hvad det vil. Ulempen er, at jeg har det svært ved rammer. Derfor har jeg altid følt mig bedst tilpas i iværksætterrammer. I mit professionelle virke var jeg først med til at starte Wolt op i Danmark, og derefter var jeg i Lunar i 3.5 år (Katrine var den 7. ansatte i Lunar, så hun var med helt fra start). Så tilbage til dit spørgsmål. Jeg tror aldrig, at jeg har haft en drøm om at være iværksætter for at være iværksætter. Men jeg har lært mig selv så godt at kende, at jeg kan mærke, at det er i de miljøer, jeg har det bedst.

Hvordan kommer din ADHD til udtryk i hverdagen?

Jeg har virkelig svært ved at sidde på en kontorstol i 8 timer i streg. Jeg rejser mig 25 gange i løbet af en dag, hvis ikke mere. Jeg holder mange møder “ude af huset”, da det giver mig et frirum. Jeg har fundet ud af, hvilke opgaver jeg performer i, og hvilke jeg ikke gør. Derfor har vi også prioriteret at få ansat de folk, der kan de opgaver, som jeg skal tage “3 dages tilløb” for at få lavet, og så laver jeg de projekter, som andre synes er uoverskuelige og umulige. Jeg er meget løsningsorienteret, og det tror jeg har været en nøgleting i min udvikling. Hver gang der er noget jeg ikke kan overskue, sætter jeg mig ned og finder ud af, hvem/hvordan kan det så ske. Jeg tænker ikke over ting i flere uger. Jeg eksekverer dagen efter. Jeg er allergisk overfor stilstand. Det gælder både personligt og professionelt. Det tror jeg har noget med min ADHD at gøre. Det kan også være udmattende for mine omgivelser. Det er jeg bevidst om.

Hvilket fundament er Copenhagen Cartel bygget på?

Vi er passionerede. Vi vil udfordre alt, hvad der er normalt. Copenhagen Cartel skal udfordre den måde, man producerer på, og den måde vi forbruger på. Vi skal skabe en bæredygtig virkelig på vores måde. På vores korte levetid har vi allerede bevist, at ting som folk siger ikke kan lade sig gøre, det kan det faktisk godt.

Hvad er den overordnede ambition for Copenhagen Cartel? Har den ændret sig, efter I har fået investorer ind?

Den overordnede ambition for Copenhagen Cartel har altid været den samme for mig. Vi vil vise, at man kan lave en succesfuld virksomhed samtidig med, at man er bæredygtig. Vi vil lave en god bundlinie samtidig med, at vi tænker planeten, jorden og havet ind i ligningen. Der er intet “enten eller” hos os. Copenhagen Cartel er ikke et NGO projekt.

Hvor er I om 5 år? Er det skrevet ned?

Det er skrevet ned ja. Jeg skriver alt ned. Jeg skriver et lille manifest hver eneste dag faktisk. En slags dagbog kan du kalde det. Hver dag skriver jeg;

  1. Hvad vil jeg have ud af dagen?
  2. Hvad er mit langsigtede mål?

Her gentager jeg tit mig selv. For målet er klart. Om 5 år er Copenhagen Cartel et “commen sense” globalt brand. Folk skal ikke tænke; “Det er de nye”… Nej nej… Vi er der. Om 5 år er vi et stabilt sted økonomisk, og så har vi vores eget “lab”, hvor vi skal opfinde nye metervarer. Den proces er vi allerede i fuld gang med.

Jeg skriver alt ned. Jeg skriver et lille manifest hver eneste dag faktisk. En slags dagbog kan du kalde det.

Katrine Lee Larsen

Jeg elsker hverdagen

Hvad er du motiveret af?

Jeg tænker meget i kapitler. Jeg er motiveret af det “næste”. Når noget er lykkedes, så skal vi gøre det endnu bedre eller gøre endnu mere.

Hvem bliver du inspireret af?

Jeg er inspireret af virkeligheden. Folk er tit inspireret af store verdensstjerner. Jeg finder stor inspiration i de nuværende udfordringer og de mennesker jeg møder på min vej. Det er svært for mig, at nævne nogle specifikke personer, for jeg suger virkelig til mig af alle folk jeg møder på min vej. Jeg læser og ser aldrig fiktion f.eks. Jeg ser dokumentarer og læser biografier. Så igen; Jeg elsker virkeligheden!

Hvordan ser din hverdag ud?

Det eneste der er fast i mit liv er, at jeg skriver i min “dagbog”. Derudover er jeg helt afhængig af min kalender, og naturligvis mails som hører med. Men derfra kan der ske alt på en dag. Jeg er meget rundt, og det er sjældent, at der er 2 dage, der ligner hinanden. Jeg gad godt at skære ned på antal møder.

Min hverdag er præget af høj energi. Nogengange tænker jeg; “Sker der seriøst ligeså meget for andre på en dag?” Måske er jeg bare skør (efterfulgt af et stort smil..)

Jeg bruger meget energi, så jeg har lavet en regel for mig selv, at jeg skal ligge i min seng kl. 24.00. Dog må jeg gerne ligge med min computer. 😉 Jeg kan godt lide mit liv, og har det fedt med, at jeg ikke skal det samme mandag morgen. Men efter virksomheden er vokset, har vi naturligvis “check ins”. Det har jeg både med teamet og på ejerniveau hver eneste uge.

 

Continued….


Creators

En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her.