Hvert femte barn har oplevet at blive drillet, mobbet eller holdt udenfor til deres fritidsaktivitet, og i fodboldklubberne er tonen generelt lidt hårdere end i andre idrætsgrene.
Det viste en undersøgelse af børns fritidsliv tidligere i år (Læs undersøgelsen her.). Den undersøgelse blev afsæt på et samarbejde mellem H.K.H. Kronprinsessens fond (Mary Fonden) og DBU med Kasper Schmeichel og Pernille Harder i front. Samarbejdet hedder “Antibulli Fodbold” og skal styrke fokus på sammenhold og fodboldglæde for de yngste: “Ingen børn skal drilles eller føle sig uden for på fodboldholdet.”

Det satte partnerne i dag yderlig fokus på i landsholdslejren. Her var der både plads til royale straffespark, jongleringer og leg med verdens bedste legetøj, fodbolden.

H.K.H. Kronprinsessen:

”Vi er meget glade for, at vi sammen med DBU nu kan lancere ’Antibulli Fodbold’, der kan bidrage til at skabe bedre trivsel og forhindre mobning i børnefodbolden. Det er så vigtigt, at glæden ved at gå til fodbold ikke bliver ødelagt af mobning eller af, at nogen holdes udenfor. Med ’Antibulli Fodbold’ vil vi være med til at styrke fællesskabet, så alle føler sig som en del af holdet.”

Kasper Schmeichel:

”Jeg er selv far til to, og jeg ville ikke kunne holde ud, hvis de blev holdt udenfor. Men jeg kan godt se, at jeg ikke altid selv var så inkluderende som barn, da det mest handlede om at være den bedste. Det vil jeg gerne lave om, for fodboldens fællesskab skal være for alle, uanset hvor du kommer fra.”

Foto: Steen Brogaard


Mere Kasper Schmeichel ?

“Jeg glemmer aldrig mit ophold på Oure”. Læs her om Kasper Schmeichels ophold på Oure, som på mange måder definerede hans fodboldkarriere.
Læs her.


Creators

En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.
Tilmeld vores nyhedsbrev gratis her.