Kasper Schmeichel om en træning på Oure: Han sagde noget i retning af: ”Hold da kæft, de havde en pige på mål, og I havde et af Danmarks største målmandstalenter, og alligevel tabte I.”

I aften når FC København spiller denne sæsons 4. kamp i Champions League, er der revanche til gode… For desværre valgte den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel, at slutte kampen med en mirakelredning i sidste minut – og dermed vandt de engelske mestre over de danske.

Og på mange måder er Kasper igen i centrum for dagens kamp, før den er gået i gang. Den 29 årige landsholdsmålmand, har aldrig tidligere spillet en senior (klub)kamp på dansk grund. Men hvordan startede det hele?

Vi spoler tiden tilbage………
til sidst Kasper spillede, mod en dansk klub i Danmark. Vi er et øde sted på fyn, kaldet Oure mark. 500 forventningsfulde unge mennesker var klar til deres efterskoleophold. Af de mange unge mennesker er der 30 forventningsfulde fodboldspillere, blandt dem Dontt.dks stifter Jon Nedza og netop Kasper Schmeichel. Så det var oplagt, at høre Jon om, hvem Kasper egentlig var dengang som 14 årig.

Jon Nedza fortæller:
Kaspers største styrke var uden tvivl hans vinderinstinkt. Han ville vinde hver gang. Om det var i opvarmningen, kant, bordtennis eller kampe, så var det som om ALT stod på spil. Han var totalt ligeglad med hvad der skulle til, eller hvor ondt det gjorde. Han skulle bare vinde.
Jeg husker tydeligt en aften nede på Oure, hvor vi nogle stykker, blandet piger og drenge der gik ned på banen for at spille noget bold. Som jeg husker det, var det ikke engang alle, der var på fodboldlinien, så der var intet seriøst i det. Efter 2 minutter SMASKER Kasper en af pigerne ned, der havde en friløber…. Så var man ligesom i gang….. ( Hun scorede ikke på friløberen)

“Men udenfor banen er Kasper det venligste og rareste menneske, som bekrymrer sig om sine nærmeste. Men lad os holde fokus på banen” slutter Jon!  

Jon Nedza

… for med den “beretning” så giver denne historie fra Kasper selv god mening, som slutter med en stærk pointe og vigtigt bekendtsskab.  
Kasper: “Skoleåret fløj af sted på den måde. Mod slutningen havde vi en intervaltræning, hvor jeg stod for det ene hold, og en pige, der hed Line, stod for det andet, fordi vores anden målmand ikke kunne være med. Lines hold vandt 21-19, og jeg havde et eksplosivt temperament dengang, så jeg var helt oppe at ringe. Det blev ikke bedre af, at Bo kørte rundt i det. Men så sagde han også noget, der fik samme virkning på mig som finalen i Portugal.”

Han sagde noget i retning af: ”Hold da kæft, de havde en pige på mål, og I havde et af Danmarks største målmandstalenter, og alligevel tabte I.”

Sådan havde jeg aldrig tænkt om mig selv. Jeg gik i bad, og jeg spiste, og jeg kunne ikke slippe tanken: Var jeg virkelig et af Danmarks største målmandstalenter? JA!

Netop træneren Bo Pedersen, har Kasper Schmeichel flere gange fremhævet som en af nøglepersonerne i hans karriere.

Men Jon Nedza fortæller også, at han bestemt ikke er kommet sovende til noget: 
“Der er masser eksempler, men hvis jeg skulle nævne et enkelt, så var det hans målspark. I starten af året måtte vi hjælpe ham med målspark. De kom simpelthen ikke over midterlinien. Da årets var omme kunne han ikke kun sparke længere end nogen anden, han kunne også ramme præcist hvem han ville. Selvom vi trænede 7-8 gange om ugen, så tror jeg ikke der var en eneste dag dernede hvor Kasper ikke selvtrænede yderligt.” Og det var hver dag!

En anden tidligere holdkammerat på Oure, Jonas Høgh fortalte tidligere på året til BT:
Selv når vi stod på Oure Mark en sen aften og hyggede os med nogle straffespark, så var hver bold liv eller død for Kasper. Hvis vi scorede et kongemål på ham, som ingen i verden ville kunne tage, så stod han alligevel og råbte og skældte sig selv ud. Det var helt grotesk,«

»Der blev Kasper helt rød i hovedet og kunne godt se, hvordan det så ud. Men omvendt gjorde han det igen ved næste bold. Kasper var ligeglad. Det, der betød noget for ham, var, hvad der skete i målet og inde i hans hoved. Jeg tror, det udviklede en vild psyke og mentalitet hos ham,«

»Jeg vil næsten æde min hat på, at det har været det vigtigste og mest afgørende år i hans liv. Jeg var på Oure for at score damer, venskaber og det sociale, men jeg tror, at Kasper fandt sit mål for livet. Han har helt sikkert altid haft drømmen, men på Oure var det som om, det hele gik op i en højere enhed. Der begyndte han at gå målrettet efter det, han ville og samtidig kom han lidt væk fra familiens osteklokke,« siger Jonas Høgh

“En redning var ikke bare en redning. Det var livgivende på mange planer og niveauer.”

Kaspers vej til den øverste fodbold-hylde:
2001-02: Oure Idrætsefterskole
2002-09: Manchester City, 8 kampe
2006: Darlington (udlån), 4
2006: Bury (udlån), 29
2007: Falkirk (udlån), 15
2007-08: Cardiff City (udlån), 14
2008: Coventry City (udlån), 9
2009-10: Notts County, 43 
2010-11: Leeds United, 37
2011-: Leicester City, 138