Bonnier Publications har valgt deres nye chef for kvindemagasinet “Costume”. Valget er faldet på Dorothea Gundtoft.

33-årige Dorothea Gundtoft har tidligere været chefredaktør for den danske udgave af den digitale designplatform Houzz. Hun har skabt digital journalistik til medier som Vogue og Style.com og er desuden forfatter til bestselleren Fashion Scandinavia og en række andre internationale bøger om nordisk mode, design og livsstil.

Nu er hun sat i spidsen for Costume, hvor digitale fortællinger og nye forståelser af stil skal være i fokus.

Dorothea Gundtoft

Ambitionen er at styrke mediebrandets digitale profil og position i den fortsatte transformation af universet, som i dag rummer både site, stories, nyhedsbreve, podcasts og magasin.

“Costume vil være toneangivende som digitalt medie inden for mode, skønhed og stil. Vi kan indtage en ret unik position i det danske mediebillede på det område. Dorothea har et stærkt afsæt for at løfte ambitionerne med sin kombination af et internationalt perspektiv på skandinavisk mode og design og erfaring som digital chefredaktør”, siger Birgitte Raben, der er ansvarlig direktør for Costume hos Bonnier Publications.

“Jeg ser det som en ny epoke. Både for mig og for Costume. Der er så meget fantastisk i skandinavisk mode og design, som kalder på at blive udforsket. Måske også udfordret. Stil er meget mere end tøj. Så Costume skal fylde og favne mere – især digitalt”, siger Dorothea Gundtoft og uddyber:

“Costume skal være et relevant pejlemærke for moderne, bevidste kvinder og kulturforbrugere, og for dem er mobiler og tablets omdrejningspunkt i de daglige medievaner. Derfor har vi fuldt fokus på at række bredere ud og skabe engagement som digitalt medie.”

Tilgangen skal skabe nye vinkler og formater, som både brugere og annoncører kan få glæde af, forklarer den kommende chefredaktør:

“Mit mål er at udvikle måden, vi fortæller, fortolker og forstår stil på, så flere føler sig inkluderet, berørt og beriget i Costumes univers.”

Dorothea Gundtoft tiltræder som chefredaktør for Costume 15. november 2021. Her vil dontt.dk forsøge at få uddybet de spændende ambitioner.


Har du læst?

Hvad skal der ske med Frederiksberg Allé? Læs her.
Katrine Lee Larsen: Jeg er allergisk overfor stilstand. Læs her.
Weekend med Kristoffer Haapanen fra Les Deux. Læs her.
Alex Vanopslagh: “Du skal have friheden til ansvar.” . Læs her.
Orgi-E fra Suspekt har skrevet en sang til dontt.dk. Læs her.


Creators

En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.
Tilmeld gratis her.