”Vi arbejder hver eneste dag med at tænke nye løsninger for at skabe og drive en virksomhed med mindst muligt aftryk på miljøet.”

Sådan lyder det fra Fredrik Nilsson, administrerende direktør Lakrids By Bülow, i forbindelse med en ny test af genanvendelsen af lakridsbøtterne i samarbejde med Dansk Retursystem.

Samarbejdet skal gøre det muligt at aflevere sin tomme emballage til genanvendelse i Lakrids By Bülows egne butikker. Herefter undersøges muligheden for, at de brugte plastbøtter kan genopstå på ny som føde- og drikkevareemballage, da genanvendeligt genbrugsplast er en mangelvare.

Fredrik Nilsson fortsætter:

”Vores lakridsfabrik kører blandt andet udelukkende på grøn energi og vores bøtter produceres af genanvendt og genanvendeligt plast. Vi vil leve op til de krav, vi stiller til os selv, og vi vil gøre det bæredygtige valg nemmere at træffe for vores kunder. Samarbejdet med Dansk Retursystem er endnu et skridt i den rigtige retning.”

Fredrik Nilsson, administrerende direktør hos LAKRIDS BY BÜLOW

Høje krav

Samarbejdet giver Dansk Retursystem en mulighed for at dele ud af den viden, de har om cirkulære økonomiske systemer, og dermed også teste og vurdere villigheden hos forbrugerne til at aflevere andet end pantflasker og dåser tilbage til genanvendelse.

Anne-Mette Bundgaard, Kommunikations- og marketingschef hos Dansk Retursystem siger i en kommentar:

”Der stilles høje krav til genanvendt plast til fødevareemballager, hvor sorteringen og et lukket kredsløb for emballagen spiller en altafgørende rolle. Vi er lige nu ved at få en indikation af, hvordan forbrugerne tager imod initiativet. Samarbejdet her giver os en god mulighed for at få et indblik i forbrugernes adfærd og prioritering, når det kommer til genanvendelse, hvor der ikke er pant involveret”, siger hun.

Dansk Retursystem ser tydeligt, hvor stor en effekt og betydning genanvendelse har, når det drejer sig om pantmærkede flasker og dåser. I 2020 genanvendte man 1,7 milliarder emballage med pantmærker, der sparede klimaet for udledningen af 178.000 tons CO2.


Har du læst?

Dontt mener efter “Luther Singh gate”: Tal ordentligt. Læs her.
Tæt på Lars Bo Jeppesen. Læs her.
Kasper Brandi: Hvis vi skal skalere brandet, så er vi tvunget til omnichannel. Læs her.
Ny chefredaktør: Flere skal føle sig inkluderet, berørt og beriget i Costumes univers. Læs her. 
Hvad skal der ske med Frederiksberg Allé? Læs her.
Katrine Lee Larsen: Jeg er allergisk overfor stilstand. Læs her.


Gratis tilmeldning

En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.
Tilmeld gratis her.