FC København har vundet 12 mesterskaber, 6 pokaltitler og nærmest været en fast del af gruppespillene i Europa de seneste 20 år. Der er både blevet hentet og solgt spillere for gigantiske summer. Men talentudvikling står fortsat højt på agendaen for FCK.

Her er det specielt 4 fokusområder der fylder, når man skal udvikle den næste Delaney, Cornelius, Daramy eller Wind.

Det fortæller Sune Smith-Nielsen, udviklingsdirektør i FCK om i et interview med tipsbladet.dk.

De 4 nøgleord/fokusområder er strategi, spillerudviklingsprogram, staben og en stærk rekruttering.

Især strategien er afgørende.

– Den bidrager til transferkroner, som er en vigtig del af forretningen. Vi skal stræbe efter at have et højt antal egenudviklede spillere, og målet er, at vi kan komme op på at have otte-ti af vores egne talenter i en trup på måske 24 spillere. Det vil betyde, at vi kan bruge det transferbudget, der er til rådighed, på endnu bedre spillere, fordi mange pladser i truppen er optaget af vores egne spillere, forklarer Sune Smith-Nielsen.

Han mener, at ungdomsarbejdet i FC København er velfungerende, og han hæfter sig blandt andet ved, at klubben er begyndt at hente talenter fra udlandet. Senest eksempliciferet ved Marko Stamenic, der kom til FCK i sommer hele vejen fra New Zealand.

THOMAS DELANEY

Verdensklassespilleren Thomas Delaney

Når Sune Smith-Nielsen skal pege på den bedste spiller, som FC København har udviklet er han ikke i tvivl. Det er den nuværende Borussia Dortmund spiller Thomas Delaney.

Sune Smith Nielsen siger:

– Vi lever af at uddanne fremtidens professionelle fodboldspillere, og det er enormt motiverende at gå forbi et Europakort med spillere i udlandet, som spiller i top fem-ligaer og i Champions League. Vi skal stræbe efter, at der om 10 år er et helt hold af Thomas Delaney’er.

– Vi er selvfølgelig meget stolte af Thomas Delaney. Vi undrede os over, at Borussia Dortmund ikke købte ham direkte af os. Da han havde været et halvt år i Werder Bremen, var hele deres akademi på besøg hos os for at høre mere om, hvordan vi havde formået at udvikle så stærk en spiller.

– Så Delaney er selvfølgelig noget helt særligt i FC København, slutter Sune Smith-Nielsen.

Du kan læse hele artiklen her.

Delaneys debut i FCK

I 2013 skrev Thomas Delaney i disse spalter om sin debut for FCK.

 “Det var en kæmpe drengedrøm der gik i opfyldelse, tænk at spille for byens hold med så mange tilskuere. Det var dog en langt større opgave end jeg nogensinde havde forestillet mig.”

Læs/genlæs her! 


MERE KØBENHAVN?

Les Deux og F.C København laver ny hverdagskollektion. Læs her.

Carlsberg ville droppe københavnertradition: Ølkuskene fortsætter alligevel. Læs her.

Lars Seier afslører i ny bog: Sådan blev jeg medejer af F.C. København. Læs her.

FCK-formand afslører: Vi havde en fuldstændig detaljeret plan. Læs her.