Læs om FCKs Thomas Delaney debut med hans egne ord:

Larmen er overdøvende. Det er sjældent at jeg føler presset fra tribunen så intenst. Det giver mig en dunkende hovedpine. Da dommeren fløjter for at få sat spillet igang, er det ikke til at høre. Jeg kan se ham og fornemme det, men det er ikke i nærheden af at overdøve piften.

Det er torsdag den 4. oktober og vi spiller på udebane imod FC Steaua Bucuresti i Europa League. Der er spillet ca. 70 minutter og et fyldt stadion på 46.000 er ved at være trætte af vores målmand Johan Wiland, som trækker tiden.

Det er oplevelser som disse, der gør det fantastisk at være fodboldspiller. Dette er måske ikke den dag, der ved min karrierers ende vil stå klarest, men den viser den fremtid jeg og mange unge drenge søger.

Den følelse af at være en del af centrum for en stor begivenhed, kan være svær at forklare. Det er en svær størrelse at håndtere. Jeg husker stadig min første “store” kamp i PARKEN imod AGF, jeg var 17 år. Inden da var jeg vandt til at høre hymne og spilleropråbning fra tribunen. Pludselig var det nu mig, der blev råbt op og løb ind på banen til lyden af Star Wars og The Imperial March. Det er noget af det mest skræmmende jeg har prøvet. Det var der det gik op for mig at jeg nu var professionel fodboldspiller og ikke bare ungdomspiller. Og ja det var en svær kamp for mig. Jeg husker at Ståle Solbakken, min daværende træner, dagen efter spurgte mig: *”Hvor lang tid tror du der gik før du rørte bolden?” *. Jeg husker ikke hvad jeg svarede, men jeg havde aldrig gættet på det han sagde. *”8 minutter”* lød svaret. For dem der ikke ved meget om fodbold er det en lang tid! Da jeg blev ældre og mere moden fik jeg da også sandheden at vide, Ståle sagde: *”Det var for tidligt jeg smed dig for løverne”*. Det havde han øjensynligt ret i.
Det var en kæmpe drengedrøm der gik i opfyldelse, tænk at spille for byens hold med så mange tilskuere. Det var dog en langt større opgave end jeg nogensinde havde forestillet mig.

Det der dengang var skræmmende, er nu det fedeste. Et fyldt PARKEN, Europa League, Champions League, det er kampe som disse, der er højdepunkterne i sæsonen.
Derfor står kampen i Bukarest også som vigtig for mig. Jeg nød kulissen og larmen, jeg følte jeg havde udviklet mig og lært meget siden dengang i PARKEN.

Jeg har på trods af min unge alder allerede haft mange store oplevelser og for det føler jeg mig privilegeret.

En venlig hilsen
// Thomas Delaney