“Vi stod med den mest perfekte pipeline og kom stærkt over rampen i begyndelsen af 2020. Vi kunne se frem til EM i fodbold i Parken og havde et Lalandia i topform. Alle parametre pegede i den rigtige retning. Men så kom covid-19 rasende.”

Sådan lyder det fra formanden i Parken Sport & Entertainment ( Selskabet der ejer F.C København og Lalandia ) Bo Rygaard i et stort interview med Børsen Lørdag.

Hvor alvorlig er situationen for PS&E lige nu?
Bo Rygaard “Det er klart, at når man pludselig skal møde et underskud i størrelsesorden 280 til 310 mio. kr., så er det meget voldsomt. Det påkalder sig en alvor både hos bestyrelsen, men selvfølgelig også hos aktionærer og samarbejdspartnere og så videre. Jeg synes dog, at der har været en enorm god forståelse for, at det jo ikke er fordi, at vi har lavet en fejldisposition i Parken. Men vi er lige som Tivoli og Legoland ramt lige i hjertekulen.”

Foto: Dreyers Fond

Ståle!

I interviewet kommer man naturligvis også ind på fyringen af Ståle Solbakken. Bo Ryggard har ikke de store ting at tilføje, men fortæller dog at der var en fuldstændig detaljeret plan. Noget man tidligere har fået kritik for manglede.

I dag forklarer formanden forløbet således:
“Det startede ubetinget med resultaterne, men vi var også et sted, hvor vi gerne ville se på strukturen. Vi ønskede mere diversitet i den sportslige ledelse, så det hele ikke stod og faldt med én mand. Selvom staben var stor, var det jo Ståle Solbakkens ultimative ansvar både at være cheftræner og sportsdirektør. Det er et enormt ansvar at have begge roller hos én mand. Det er en bestyrelses rettighed og søreme også forpligtigelse at ændre på en ledelse, når den ikke skaber de resultater, som den skal, og når vi som bestyrelse heller ikke forventer, at det ændrer sig i den kommende periode. Det er lige som andre virksomheder. Så tager man den beslutning.”

Og fortsætter:

“Vi havde en fuldstændig detaljeret plan for, hvad der skulle gøres, og hvem der skulle gøre det. Den er nu gennemført.”

Vi er klar til at geare op!

Bo Rygard kommer også ind på hvad han har lært i det forgange år, og lidt om forventningerne:

“Den her pandemi har lært mig, at man skal være parat, men ikke satse på for meget for tidligt. Men vi er klar til at begynde at geare op. Det gælder i Parken, og det gælder for Lalandia, hvor vi håber på, at vaccinen får positiv effekt, så vi under nogle forsvarlige og kontrollerede forhold kan begynde at se glade folk igen. Om det bliver lig med fuld kapacitetsudnyttelse på denne side af sommeren – det ved jeg ikke,” siger han.

“Vi ser det her som en periode, som vi aldrig glemmer. Men vi glæder os så meget desto mere til at komme ud på den anden side, hvor vi føler, at vi ikke har tabt relationen til vores sponsorer, vores fans og andre, der elsker at komme i Parken og vores mere end 1 mio. årlige gæster.”

 


HAR DU LÆST?

Christophe Lephilibert: “Vi ved, at fremtiden er elektrisk” – Kom tæt på Barry. Læs her.

Bornholmske madentreprenører bag nyt rugbrød. Læs her.

Melissa Bech: Jeg er vildt inspireret af andre entreprenører. Læs her.

Ekspert: Virksomheder der bruger Facebooks kanaler har en udfordring. Læs her.