Her på redaktionen har vi løbende dækket den knibe som flere danske virksomheder havner i. Det drejer sig om deres Instagramskonto, som bliver låst, ja nærmest kidnappet….

I denne uge kom til den unge virksomhed, Banana Cph, som sidste år for alvor slog igennem med deres bananbrød. Det var blandt andet et af de mest populære produkter i Irma.
Kort fortalt, så blev de hacket og efterfølgende afpresset til at betale penge for at frigive deres instagramkonto. Bananas instagram var naturligvis et stort aktiv for en mindre iværksættervirksomhed, som havde over 10.000 følgere og en rækkevidde på langt mere.

På Facebook skriver deres Founder & CEO Christian Cordius blandt andet:

“Instagram har været vores foretrukne kommunikationsredskab hvor vi har kunne få enormt meget feedback fra vores forbrugere og altid har været i øjenhøjde. Hele vores historik fra fødslen af Banana til hvor vi er idag, er blevet tabt.Derfor håber jeg at der er nogen herinde på LinkedIn der har noget erfaring, der muligvis kan hjælpe os. Politiet, Facebook og instagram er sat på sagen og vi har sendt utal af mails med dokumentation. Men svartiden kan være lang, og det koster os dyrt. Derfor har vi oprettet en ny instagram. Vi er enormt knuste over dette her, men ser det også som mulighed for at styrke vores sociale medie og gå i en ny retning med ren tavle.”


Gannis million account var også nede!

Læs her hvordan Netto og Ganni også er blevet ramt.

Dontt.dk følger udviklingen og arbejder på en større artikel omkring sikkerhed på Sociale Medier, som alt for mange virksomheder undervurderer.


Sådan så det ud, da hackerne henvendte sig til Banana første gang.

Christian Cordius

Founder & CEO Christian CordiusBornholm

Folkemødet på Bornholm er tilbage i topform!
Arrangørene melder om kæmpe interesse. Hotel Nordlandet melder om alt udsolgt. dontt.dk dækker alle dagene. Læs om det hele her. 


Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.