I sidste måned fortalte vi om, hvordan hackere havde overtaget Gannis Instagramkonto. Siden har vi fået flere henvendelser om andre, der er blevet hacket.
Nu er “turen” så desværre kommet til giganterne fra Salling Group. Der er tale om Nettos Instagramkonto, som spiller en hovedrolle i Nettos profil/kommunikation.

Michael Løve, som er direktør i Netto, fortæller i et opslag på Linkedin:

“Vi har ca. 70k følgere og i den seneste uge har de kunne se billeder, som har undret mange. Billederne er selvfølgelig lagt op af hackerne og helt efter drejebogen har de også krævet penge for at give Netto kontrol over sin Instagram profil igen.

Der er ikke andet i Netto, som er hacket, og der er ingen risiko for vores Instagram følgere. Vi samarbejder tæt med Instagram om at få kontrollen tilbage og vi beklager selvfølgelig situationen meget. Men vi har også besluttet at vi hellere vil leve med forvirringen end betale hackerne.” 

Han slutter af med et godt råd ….

“Til alle jer der bruger sociale medier skal også her lyde en opfordring til at sikrer jer mod hacking. Skift password jævnligt, brug 2-faktor godkendelse og log alle enheder af engang imellem.”

Dontt.dk følger udviklingen og arbejder på en større artikel omkring sikkerhed på Sociale Medier, som alt for mange virksomheder undervurderer.

Sådan ser Nettos instagramkonto ud pt. 


Ganni afvæbnede muligt milliontab: Instagram profil hacket

Artikel fra 27 sept. 2021.

Hvis der er et dansk tøjbrand, som historisk har forstået de sociale medier og endda tjent penge på det, så er det Ganni.

Med over 1 million følgere, alene på Instagram, har det populære kvindebrand længe været deres eget medie og brugt de sociale medier som en væsentlig afsætningskanal. Men lørdag d. 11 september gennemlevede Ganni mere end et mareridt. Hen på aftenen mistede de nemlig styringen / kontrollen over deres egen Instagram konto. Ifølge dontt.dks oplysninger var det ikke et bevidst angreb mod Ganni, men dog professionelt udført – hvis man kan bruge den definition om kriminalitet…

Hackerne slettede deres “fulgte”, og lagde (mystiske) billeder op på kontoen til de mange Ganni følgere. Hackerne skiftede flere gange profilbilleder / billeder / navne, mens panikken bredte sig internt i Ganni. Hele forløbet er visuelt vist længere nede i denne artikel.

Instagram generer årligt for et kæmpe millionbeløb, men Ganni slap med skrækken. Via hjælp fra Facebook, som ejer Instagram fik man kontrollen over profilen igen.
Det er noget, de har speciel adgang til pga. deres store spend på samme platforme.

Ganni holder kortene tæt på kroppen om angrebet, og ønsker ikke udtale sig offentligt om angrebet.

Forløbet

Det var dette syn, som de mange Ganni fans fik kort tid efter deres konto var blevet hacket.
Det skiftede et par gange. Det hele sluttede heldigvis lykkeligt i denne omgang. Det ser du på det sidste billede.


Stort problem

Faren er ikke kun ved de store virksomheder, der omsætter for store beløb via onlinesalg. En ny rapport vurderer at 40% af alle små og mellemstore virksomheder har for dårlig IT-sikkerhed. Læs artikel her.


Creators

Tilmeld vores nyhedsbrev gratis her.