Ugens “Check-in” er med Christian Cordius, som er CEO & Founder af Banana Cph. (Du kender helt sikkert deres bananbrød.)

Vi taler med Christian om en virksomhed, der er kommet i balance, planer om udlandet og om at blive far for første gang.

Hej Christian. Hvordan har du det?

“Jeg har det godt. Vi har i banana lavet en stor pivotering af forretningen igennem det seneste år, og det har været utrolig hårdt, svært og ikke mindst nyt – da vi nu arbejder udelukkende med BtB og ikke BtC som tidligere. Har har vi udviklet og implementeret 14 produkter de seneste 12 måneder og åbnet op for nye spændende samarbejdspartnere og kanaler. Vi har et godt overblik over, hvad vi skal her i DK og har øjnene rettet mod udlandet inden for de næste 12 mdr.”

Hvad er du drevet af for tiden?

“At drive en virksomhed i balance. De seneste par år med covid-19, nedlukninger af butikker og den omtalte pivotering har været præget af stor ubalance både mentalt men også likviditetsmæssigt. Vi har haft en stor udskiftning internt, da vi har skullet finde vores vej midt i kaos af covid-19, krig, inflation mm. Men jeg føler, at vi er ved at få skabt det helt rette team med den helt rette strategi. Derfor er jeg meget drevet af at få det til at lykkes, så vi sammen kan indfri Banana Cph’s enorme potentiale.”

"...Jeg er blevet far til en fantastisk dreng, som jeg gerne vil være et forbillede for, og det fylder derfor meget at kunne vise ham, at man kan det, man sætter sig for."

Christian Cordius

Christian Cordius
CEO & Founder i Banana Cph
Fra årgang 1990
Uddannet fra KEA

Hvem er du mest inspireret af for tiden?

“Jeg bliver ekstremt inspireret af mine kollegaer (nye som gamle) og vores samarbejdspartnere – som alle sammen deler min vision om at bekæmpe madspild og arbejde for en grønnere fremtid. Jeg synes, at det er fantastisk at se store spillere på markedet, som f.eks. 7-eleven dele vores vision om upcycling og at stå side om side med dem for den grønne agenda.”

Hvordan starter din dag?

“Jeg starter dagen med at spille padel eller få løbet en tur. Det er en god måde for mig at starte dagen på for at rense ud af mine mange tanker, som jeg konstant går med. Jeg tænker meget på, hvordan vi kan forbedre os, udvikle vores produkter og kommunikation. Udover det er jeg blevet far til en fantastisk dreng, som jeg gerne vil være et forbillede for, og det fylder derfor meget at kunne vise ham, at man kan det, man sætter sig for. Derfor har jeg brug for at være aktiv, så mine tanker ikke drukner mig.”

"...For mig giver det enormt meget energi og motivation at foretage sig noget som gør en reel forskel."

Hvilke udenlandske medier bruger du?

“Jeg er blevet lidt hooked på Bloomberg, Foodwatch og National Geographic som medier, jeg i ny og næ tjekker ind hos. Ellers må jeg indrømme, at mit fokus hovedsageligt er på DK og resten af Scandinavian, da det er de lande lande, vi som virksomhed har fokus på.”

Skriver du en bog en dag? 

“Havde du spurgt mig for et par år siden, havde svaret været klar nej. Men nu er mit perspektiv ændret. Jeg vil utrolig gerne dele min historie og forhåbentligt inspirere andre. Jeg får mange henvendelser på foredrag, som vidner om, at folk synes, det vi laver i Banana Cph, og ikke mindst min historie er interessant. Samtidig er det at skrive en bog også en god måde at blive klogere på sig selv og ens rejse – det, synes jeg, er interessant.”

Ellers noget? 

“Jeg glæder mig til fremtiden. Og glæder mig over, at vi går ind i en tid, hvor vi kan have fokus på det, der giver energi.

For mig giver det enormt meget energi og motivation at foretage sig noget, som gør en reel forskel. At sætte et aftryk her i livet samtidigt med at man nyder det, man laver. Det, mener jeg, er vigtigt. Og det mener jeg, at vi her I Banana Cph gør.”


Læs vores tidligere interview med Christian Cordius, hvor han fortæller om hvordan Banana Cph kom til.

 Jeg vil virkelig gerne gøre en forskel.”

Læs interviewet her.


Tidligere "check-ins"

Tidligere afsnit i vores “Check in” format.

Den med Alex Vanopslagh:

 ….At jeg som menneske beholder min integritet, og at jeg på mine sidste dage kan sige, at jeg har handlet i overensstemmelse med mine værdier. Det er jeg meget opmærksom på..”

Det kan du læse her.

Den med Ditte Julie Jensen:

“Den her beslutning har virkelig krævet mod!.”

Læs den her.

Den med Amanda Bodenhoff:

 …Jeg er drevet af at ville give noget tilbage til samfundet.”

Det kan du læse her.

Den med Mathias Jensen fra Les Deux:

“Ambitionsniveauet er kun skruet yderligere op.”

Det kan du læse her.

Den med Patricia Plesner fra EcoHotels:

“Jeg føler mig mere motiveret end nogensinde før”

Det kan du læse her. 


Serien "Check in" er præsenteret i samarbejde med GreenMobility

GreenMobility er en børsnoteret dansk free-float delebilstjeneste bestående af mere end 1.600 elbiler. App’en er din nøgle til alle bilerne der kan lejes på minut-, time- og dagsbasis til både korte og lange ture. Oprettelsen er gratis, du betaler kun når du bruger bilerne.

Med GreenMobility slipper du for at tænke på parkering, opladning og forsikring – du reserverer og åbner blot en bil i app’en, sætter dig ind i den og kører.


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.