Samtale med Selima Utsijeva, Founder af SMOOTH.

I dag kommer du med på besøg hos skønhedsklinikken SMOOTH, der er specialiseret i permanent hårfjerning. På ganske få år er det gået fra at være en lille salon på Østerbro til at være en af de mest populære beauty-kæder i Danmark indenfor sin kategori.

Bag SMOOTH står 31-årige Selima Utsijeva. Hun vil bygge en beauty-kæde, der rækker ud over Danmarks grænser, samtidig med at fastholde en specialistrolle på hendes klinikker rundt omkring i landet. Det skal blandt andet gøres ved at bygge et stærkt community, som hun selv peger på er en af grundene til hendes succes.

Noget der ellers lød som en svær opgave, da der stadig er rigtig mange tabuer, når det kommer til kropsbehåring.

I dag kan du møde Selima Utsijeva i ugens creator-samtale.

Selima Utsijeva

Selima Utsijeva, Founder af SMOOTH

SMOOTH er grundlagt i 2020 af Selima Utsijeva. Selima er uddannet kosmetolog.
Privat bor hun bor med sin mand og deres datter på Islands Brygge. De venter deres 2. barn til juni.

Hvem er Selima?

“Jeg kom til Danmark som 10-årig, hvor vi faktisk flygtede fra vores hjemland Tjetjenien. Der var krig, og vi måtte forlade alt, hvad vi havde og ejede fra den ene dag til den anden. Det var en forfærdelig borgerkrig. Jeg oplevede ikke krigen som sådan, men har boet i forskellige flygtningelejre. Blandt andet i flygtningelejren i Sandholm. Der boede vi i 2 år. Det er en del af min historie, men i dag bruger jeg det mere som en styrke. Jeg ser mig ikke som et offer. Det kommer man ikke langt med i livet, tror jeg.

Min baggrund har givet mig den grundlæggende indstilling, at du kan, hvad du vil. Vi har alle forskellige veje i livet. Jeg håber, at min historie kan være en inspiration til, at folk ser færre begrænsninger.

De kolde facts er, at jeg i dag bor på Islands Brygge med min familie, er 31 år, uddannet kosmetolog og i 2020 startede jeg SMOOTH.”

"Min baggrund har givet mig den grundlæggende indstilling, at du kan, hvad du vil. Vi har alle forskellige veje i livet."

Har det altid stået i stjernerne, at du skulle være iværksætter? Har det været en drøm? 

“Nej, bestemt ikke. Altså overhovedet ikke. Jeg kommer fra beautybranchen og havde bestemt ikke tænkt, at jeg skulle være iværksætter. Hvis du havde mødt mig dengang, så tror jeg, at jeg havde sagt, det lød forfærdeligt. Men skønhed har altid været min ting og min store interesse. I starten var det måske mere modevejen, som jeg troede var den rigtige for mig. Så det var nok det, jeg opsøgte mest, efter jeg var færdig med handelskolen. Jeg arbejdede fuldtid i et par år i Magasin, og i en periode var jeg assistent til en stylist. Det job fik mig til at tænke i andre baner. Det var virkelig ikke noget for mig.

De tanker banede vejen for, at jeg skulle tage en uddannelse som kosmetolog. Det er en meget praktisk uddannelse, hvor du er elev en stor del af tiden. Det var helt fantastisk, synes jeg. Men det var nok også der, at mine iværksættertanker begyndte at “poppe” op. Det var ikke, fordi jeg tænkte, at det skulle være noget stort. Men hvis jeg kunne skabe et lille sted, måske med en anden, så ville det være fedt, tænkte jeg dengang. Så min start var uden en stor forretningsplan, men med et ønske om at skabe et hyggeligt sted, samt at få et dejligt liv med min familie. Det vil jeg stadig. Men med helt andre ambitioner for min forretning.”

Smooth

For ja, der er virkelig sket noget siden din ene salon på Østerbro. Kan du ikke give os et “helikopter”-overblik over SMOOTH den dag i dag?

“Vi er knap 40 ansatte. Vi har 4 klinikker. Vi har her på Frederiksberg, Østerbro, Lyngby og Aarhus. Snart åbner vi i Odense, og de næste er en hemmelighed lidt endnu… 😉

Du har tidligere nævnt, at det er vigtigt for dig, at SMOOTH også skal være et community- og livsstilsbrand? Hvad mener du med det?

“Det ligger lidt i vores grundprincipper og vores værdier. Jeg har altid elsket mine kunder. Jeg følte mere, at det var veninder, der kom på besøg. Jeg elskede fælleskabet og at se kunder komme igen. Det er den følelse, som SMOOTH er bygget op af. Det skal vi holde fast i. Derfor gør vi også meget ud af vores fordelsklub og sociale medier, hvor der er masser af interaktioner forskellige steder.”

Smooth

"Planen og retningen er sat. Vi arbejder hver eneste dag på at skabe et fuldt 360 graders univers. Men det kræver enormt meget og skal gøres rigtigt."

Selima om ambitionerne

Min mor er en kæmpe inspiration

Hvad er du selv drevet af?

“Helt klart af at gøre en forskel. Det lyder så voldsomt. Men vi er virkelig med til en livsændring for nogen. Det er hæmmende for virkelig mange med mørke eller indgroede hår. Men jeg brænder også for SMOOTH som brand. Jeg elsker at se mit personale have det godt sammen.”

Vi taler slet ikke om penge?

“Nej. Men jeg er da bevidst om, at hvis vi skal nå vores mål, så skal vi tjene nogle penge. Så penge er mere et middel for at nå sine mål. Så selvfølgelig har vi fokus på vores indtjening. Men det er ikke det første, jeg tænker på, når jeg vågner om morgenen, selvom det måske burde være sådan.. :)”

Hvordan ser din egen hverdag ud?

“Den er meget forskellig. Jeg behandler jo ikke så meget mere. Der er alle de ting, som du selv kender med en lille, der skal op, afleveres osv. Jeg vil også rigtig gerne træne om morgenen, så det prøver jeg at gøre. Derfra tager jeg på vores kontor i København, og der er dagene jo så forskellige. Vi udvider meget på vores HQ. Det tager tid. Jeg kan godt lide at være ude på klinikkerne, så jeg kan også sagtens finde på at arbejde derfra.”

Du er blevet en ung leder for mange mennesker snart. Hvem bliver du selv inspireret af?

“Min største inspiration er uden tvivl min mor. Hun flygtede alene til Danmark med 3 børn, og uden at vi kunne få vores værdier med. Jeg kan huske, at vi flygtede igennem en skov, hvor en af mine søskende kun var 2 år. Min egen datter er selv 2 år, så det sætter tanker i gang. Sammenlignet med det er det her iværksættereventyr jo ingenting. Det sætter ting i perspektiv.

Hvis jeg skal nævne et brand, som jeg er inspireret af, er det Joe & The Juice. Deres kultur er enorm inspirerende. Men ellers så tror jeg, at det er vigtigt at lade inspiration sive ind hver eneste dag.”


Mere? Tilmeld gratis

Continued….

Det her bliver ikke det sidste du har læst til SMOOTH og Selima på dontt.dk

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her. 


Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.

Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.