“Check in” med Amanda Bodenhoff.

Velkommen til “Check-in”, som er vores nye mandagsformat de næste 10 uger. Vi “checker in” med en relevant hovedperson, som fortæller, hvad vedkommende er drevet af for tiden.
I denne udgave kan du møde Amanda Bodenhoff, som er født og opvokset i Lyngby og København. Til daglig er hun marketingchef for den populære bagerkæde Bodenhoffs Bageri. Hun er uddannet indenfor kommunikation ved Københavns Universitet og har arbejdet på flere medier – primært radio. De sidste 5 år har hun i øvrigt været stadionspeaker på Lyngby Stadion, når byens lokale hold spiller Superliga eller 1. division.

Hej Amanda. Hvordan har du det?

“Jeg har det rigtig godt, tak. Jeg er meget taknemlig for alle de dejlige mennesker, jeg har i mit liv og de fantastiske muligheder, der hele tiden opstår, hvis man giver plads til at se dem. En indsigt jeg faktisk altid har haft, men først rigtig har lært er en stor gave nu – vi kan hurtigt hoppe på hverdagens tanketoge og lade rutiner, udfordringer og andres meninger fylde så meget, at vi ikke ser alle de fantastiske muligheder og ideer, der finder ind på vores vej. Jeg tror meget på at glæde er et aktivt valg, som jeg selv vælger hver dag, når jeg står op, selvom jeg naturligvis også bliver udfordret mange gange i løbet af en dag, haha..

Vi kan hurtigt hoppe på hverdagens tanketoge og lade rutiner, udfordringer og andres meninger fylde så meget, at ....

Lige nu arbejder jeg meget på at få fortalt historien om, at Bodenhoff er et familiedrevet bageri, der har eksisteret siden 1963. Det er en smuk historie, som vi indtil videre ikke har været gode nok til at fortælle. De seneste år har vi haft fokus på drift af vores ti butikker efter to år med Corona, og det sidste år med inflation og en tydeligt ændret verden, som har gjort, at vi er blevet endnu klogere på vores forretning. Derudover har vi stort fokus på gode venner af huset og samarbejdspartnere. Vi har netop udviklet et nyt sandwichkoncept og skudt kampagne sammen med kok Casper Sobczyk, som har lavet nogle helt igennem “beskidte” sandwich, som vi glæder meget til at præsentere for vores kunder.”

 

amanda bodenhoff

Hvad er du drevet af for tiden?

“Jeg er meget drevet af ideen om at give noget tilbage til samfundet, at bruge ens position til at hjælpe der, hvor man kancved at sætte fokus på nogle vigtige områder.

Lige nu har jeg stort fokus på at få gjort Bodenhoff så bæredygtig så mulig. Det betyder, at vi kigger alle processer igennem for at sikre, at vi passer så godt på vores skønne planet så muligt, når vi bager godt bagværk – og endnu vigtigere, at vi fortæller om det, så vi forhåbentlig kan inspirere andre til at gøre det samme. 

Derudover går jeg og brygger på en idé om at lave en bagerskole i en af de danske statsfængsler, for at give de indsatte en mulighed for at tage bager-/konditoruddannelsen, mens de afsoner og afslutte med et svendebrev, de kan bruge, når de igen skal finde tilbage til hverdagen. Alt for mange ender derfor ofte i kriminalitet igen, da de har svært ved at finde et arbejde.

Dette er lige nu en drøm, som, jeg kæmper meget for, skal lykkes.”

Jeg starter hver dag med at skrive taknemlighedsdagbog!

Hvem er du mest inspireret af for tiden?

Jeg er meget inspireret af Claus Meyer, hans kompromisløshed i forhold til kvalitet og gastronomi samt hans store respekt for råvarer inspirerer mig meget. Hele han eventyrlyst og endeløse ideer som gennem flere årtier har skubbet en hel branche, er for mig fuldstændig fantastisk at være vidne til.”

Hvordan starter din dag?

“Jeg starter hver dag med at skrive taknemlighedsdagbog, et helt simpelt og meget kraftfuldt værktøj, der minder dig om alt det gode du har i det liv, som vi nogle gange kan komme til at glemme og tage for givet i den travle hverdag… Hvor vi ofte har tendens til at lade de ting vi ikke har, eller der ikke fungerer fylde.. Det er virkelig svært at komme i dårligt humør, når du lige har mindet sig selv om alt det gode, der fylder i dit liv. Det skriver jeg ned, mens jeg drikker en dejlig kop kaffe og tænder stearinlys – det er simpelthen så hyggeligt.”

Skriver du en bog en dag?

“Det gør jeg helt bestemt, og ideerne er allerede mange og spænder meget bredt.. haha…så det bliver enormt spændende at se, hvad der en dag lander.. Men jeg kender mig selv godt nok til at vide, at når den rette idé er der, og tiden er rigtig, så skriver jeg den sikkert på en måned og får den udgivet lige så hurtigt..”


I sidste uge var Alex Vanopslagh med i vores “Check in” format.

 ….At jeg som menneske beholder min integritet, og at jeg på mine sidste dage kan sige, at jeg har handlet i overensstemmelse med mine værdier. Det er jeg meget opmærksom på..”

Det kan du læse her.


Serien "Check in" er præsenteret i samarbejde med GreenMobility

GreenMobility er en børsnoteret dansk free-float delebilstjeneste bestående af mere end 1.600 elbiler. App’en er din nøgle til alle bilerne der kan lejes på minut-, time- og dagsbasis til både korte og lange ture. Oprettelsen er gratis, du betaler kun når du bruger bilerne.

Med GreenMobility slipper du for at tænke på parkering, opladning og forsikring – du reserverer og åbner blot en bil i app’en, sætter dig ind i den og kører.


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.