Hundefoder er en del af et godt hundeliv. Men det handler om meget mere end det. Det har fremadstormende Vuffeli, der blandt andet sælger hundemad på abonnement, sat sig i spidsen for at beskrive. De har netop lanceret en ny brandvideo, der noget utraditionelt hverken taler om pris eller mulige rabatter. Den beskriver det gode hundeliv, og er første skridt på Vuffelis rejse fra start-up til scale-up.

Baggrund:
Mads Gleitze Smith og Christian Yding startede virksomheden for snart 4 år siden. Deres kompentencer var vidt forskellige, men sammen har de vist sig at være et godt match. Sammen har de rykket Vuffeli til en stor millionforretning, tusindvis af abonnenter og en virksomhed, der tæller over 20 ansatte.

I dag kan du møde virksomhedens Head of Brand Nomi Forchhammer, som vil gøre os klogere på beslutningen om at lave en så stor produktion.
Vi har tidligere talt med Mads Gleitze Smith og virksomhedens CEO. Det interview kan du finde læse nederst i denne artikel.

Du kan se videoen på Vuffelis YouTube kanal. 

Hvert år opgør Dansk Hunderegister hvor mange af hver hunderace der bliver registreret i Danmark. I 2020 blev der i alt registreret 67.233 nye hunde. Dette tal er i 2021 steget til 79.122, dvs. Antallet af hunde registreret i år er steget med lidt over 17,7%.

I sælger hundemad. Hvorfor den her, i øvrigt virkelig flotte, brand video? 

“Vuffeli er langt mere end “salg af hundefoder.” Vi har en vision om, at vi gerne vil gøre det nemt at skabe det gode hundeliv. I det gode hundeliv er hundes ernæring grundstenen, Det er der ingen tvivl om. Men der er så meget mere – Vi kan igennem vores dialog med medlemmer og kundeservicefeedback se, hvor meget hundeopdragelse og hundens trivsel generelt fylder. En hund går igennem mange livsstadier, som vi kender fra mennesker. Det er noget, vi hører mange nye hundeejere bliver enormt overvældet over. Det er bare et eksempel af mange, som den her video tager udgangspunkt i – og er første “spadestik” for os i Vuffeli at kommunikere på en anden måde.”

Hvordan skal I bruge videoen?

“Størstedelen af vores spent bliver lagt på YouTube. Det giver også god mening i forhold til længden af videoen. Men vi har selvfølgelig lavet en række “cutdowns” af videoen til Facebook, Instagram, TikTok osv.”

Du er selv inde på længden af videoen. Hvor meget tænkte I over formatet, inden I gik i gang?

“Den var faktisk tiltænkt til TV. Det var vores udgangspunkt i de første storyboards. Men vi fandt hurtigt ud af, at det slet ikke kunne betale sig for os. Det handlede både om timing og budget. Men det ændrede faktisk ikke så meget for os ift. formatet, at vi skulle tænke i YouTube og andre sociale/digitale platforme. Kampagnen er et rent brand-spor, så vi har hverken pristaktiske budskaber eller call to actions at tage hensyn til.”

"En af de ting, som glæder mig enormt, er, at den ræsonnerer rigtigt godt for vores eksisterende kunder."

Hvor blev ideen til kampagnen “født”?

“Jeg startede som Head of Brand i Vuffeli d. 1 feb. i år, og et af mine vigtigste opgaver var at lancere en brandvideo, der kunne fortælle, hvad Vuffeli er udover vores foder. Mange timers snakke med vores kunder og medarbejdere senere, kom vi frem til, at kernen af alt vi gør med vores hunde, handler om at skabe et godt liv for den – at man som hundeejer tilpasser sig hundens behov og ikke omvendt. Jeg er selv hundeejer, så idéen ræsonnerede helt klart også meget hos mig, så da jeg testede konceptet bag af på nogle af vores kunder og feedbacken var positiv, blev grundstenen lagt.  

Den har allerede ramt de sociale medier. Hvordan er den blevet modtaget? 

“Jamen, helt vildt godt. De tal, som vi kan tracke på, er gode, og folk har lyst til at se den til ende. En af de ting, som glæder mig enormt, er, at den ræsonnerer rigtigt godt for vores eksisterende kunder, fordi vores kunder er hos os længe og er en enormt vigtig ressource for os som brand ambassadører. Udover en Facebook side, så har vi også en Facebookgruppe, som hedder “Hundehuset”. Her har vi flere tusinde aktive kunder, så det har også altid været tiltænkt, at den skulle deles derinde – heldigvis med en del positive reaktioner som resultat.

"....når man som virksomhed går fra startup til at kunne investere mere intensivt i branding som scaleup.”

Har du fast defineret succeskriterier? 

“Det er altid svært at definere et konkret og målbart succeskriterie, når man laver brandkampagner. Men jeg vil sige, at når vi er lykkedes med, at folk begynder at engagere sig i vores brand og bruge den samme wording som os, ved fx at italesætte, hvad det gode hundeliv er for dem og deres hund, så har vi ramt ned i en nerve, der vækker genklang og som skaber en fed fortælling for vores brand. Det skal vi så også kunne bruge aktivt fremadrettet i vores kommende kampagner.”

I har lavet videoen “internt”, hvilket i sig selv er ret imponerende. Hvad har det krævet?

“Rigtig meget. Det er det korte svar. Som du siger, har vi lavet det uden et bureau i ryggen. Det kan sagtens være, at vi skal have hjælp en anden gang. Men i og med at vi lavede det internt, så har vi fået nogle gode erfaringer, og vi kunne fastholde kontrollen over projektet hele tiden. Det er ret uforudsigeligt at lave video med hunde. Man kan forberede sig på alt, men det er ikke altid, at hunden har samme plan som videofotograferne….Vi har kun været 3 mand i alt om at lave filmen.”

Nu snakker du meget om, at Vuffeli som virksomhed er klar til de næste skridt. Hvor er det præcis, I skal hen? 

“Vi skal bruge endnu mere krudt på at bygge vores brand! Det her er første skridt, og jeg forventer da helt klart at inden for en overskuelig tidsramme, kan vi begynde at tale om TV, outdoor-kampagner mm. Til den tid ved jeg også, vi skal have et bureau ind over – det er en naturlig udvikling, når man som virksomhed går fra startup til at kunne investere mere intensivt i branding som scaleup.”

Læs stort interview med Vuffelis Co-founder og CEO

"Om 3 år er vi ikke kun i Danmark. Så meget kan vi godt sige. Helt generelt har vi utroligt store drømme, planer og ambitioner."

Mads om ambitionerne

Continued….

Det her bliver ikke det sidste du har læst til Vuffeli på dontt.dk

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her.