I dag (mandag d. 15 august 2022) fylder Tivoli 179 år. Det fejrer Tivoli både i regnskabsbøgerne og i selve Tivoli i dag.

Hvis vi med regnskabet, så har Tivoli i dag meddelt deres aktionærer, at Tivoli har siden åbningen i foråret oplevet konstant fremgang i forhold til antallet af gæster og stigende omsætning. Juli måned har f.eks. målt på omsætning og resultat været den bedste måned i forlystelseshavens historie nogensinde. Det betyder, at Tivoli i forbindelse med offentliggørelsen af halvårsregnskabet og deres 179. års fødselsdag kan opjustere forventningerne til årets indtjening.

Sommerperioden har været præget af meget flotte begivenheder i Tivoli, men grundlæggende bunder opjusteringen, i at alle Tivolis forretningsben herunder forlystelserne, restauranterne, hotel og kulturprogrammet er lykkedes langt bedre end Tivoli havde forventet. Det gode sommervejr og det faktum, at flere internationale turister end forventet er vendt tilbage har også positiv indflydelse på halvårsresultatet. Tivoli er fortsat ikke på niveau mht. antal besøgende gæster som i tiden før Covid-19, men kurven er støt stigende.


Tivolis direktør, Susanne Mørch Koch siger:

”Vi oplever en rigtig god sommersæson, hvor gæsterne i høj grad benytter sig af vores forlystelser, spisemuligheder og Tivolis kulturelle mangfoldighed. Det har betydet et markant højere aktivitetsniveau end forventet. Selv om vi endnu ikke er på fuldt niveau med tiden før coronapandemien hvad angår gæsteantal, så oplever vi, at flere og flere internationale turister også lægger vejen forbi. Det er glædeligt at konstatere, at de, sammen med de danske gæster, er glade for at være tilbage i Tivoli. Vi ser nu frem til de kommende sensommermåneder, hvor vores gæster kan opleve bl.a. Have- og Blomsterfestivallen, samt en lang række øvrige kulturelle arrangementer”. 

Tivolis senest udmeldte forventning var en omsætning i niveauet 1.000 mio. kr. samt et overskud før skat i niveauet 25-50 mio. kr. Efter den seneste opjustering opleves fortsat højt gæstetal og aktivitetsniveau, som forventes at fortsætte resten af sommersæsonen, hvor der ligger et stort potentiale for f.eks. Tivolis Halloween og Jul i Tivoli sæsoner.”

"..så er der noget for enhver smag. Det bliver i den ånd, at Tivoli fejrer sin 179 års fødselsdag!"

Tivoli

Sådan fejrer Tivoli dagen:

Selvom man er ved at være oppe i årene, kan man godt holde en stor fødselsdagsfest på en mandag. Derfor fejrer Tivoli den 15. august sine næsten 180 år med en stor fejring, hvor Tivolis fødselsdagsgæster blandt andet kan opleve Tivoli-Gardens medaljeoverrækkelse, flødeboller til de første tusind gæster og en stor klassisk fødselsdagskoncert fuld af overraskelser, inden fejringen sluttes af med fødselsdagsfyrværkeri.

Tivoli er for alle. Om man er til en god bøfsandwich i Rutschebanegrillen eller et gourmetmåltid i Det japanske Tårn. Om man er til en rockkoncert på Plænen eller en klassisk koncert. Om man er til en vild tur i Dæmonen eller en slentretur rundt om søen, så er der noget for enhver smag. Det bliver i den ånd, at Tivoli fejrer sin 179 års fødselsdag mandag den 15. august 2022. Udover Tivolis normale program og udbud vil der være uddeling af flødeboller, medaljeoverrækkelse og parade ved Tivoli-Garden og en festlig fødselsdagskoncert inden festen slutter med fyrværkerishow.

Strøgparade fra Kongens Nytorv

En af de mest stolte varemærker i Tivoli er Tivoli Garden, som også vil være til stede under fødselsdagsfejringen. De fejrer Tivoli Garden ved at gå strøgparade fra Kongens Nytorv klokken 15:30, hvor de går gennem København og ender ved Tivolis Hovedgang omkring klokken 15:50. Senere på dagen vil Tivoli Garden blive anerkendt med medaljeoverrækkelse på Plænen. Her uddeles medaljer til de gardere, som efter utallige parader og koncerter har nået pensionsalderen på 16 år og stopper i Tivoli-Garden. En bronzemedalje uddeles for tre sommersæsoner. Sølv for fem sommersæsoner og guldmedaljen uddeles for syv sommersæsoner.

Fødselsdagskoncert og klaverkvintet

Sammen med Tivoli Copenhagen Phil og dirigent Alexander Joel, synger Elsa Dreisig og den chilenske tenor Jonathan Tetelman arier og duetter fra det romantiske operarepertoires øverste hylde i Koncertsalen til en særlig fødselsdagskoncert. Præcis hvilke godbidder gæsterne kan forvente er stadig en hemmelighed – sådan nogle skal der jo være, når man holder fødselsdag … men mon ikke der dukker nogle overraskelser op undervejs? (billetter til fødselsdagskoncerten kan købes på Tivolis hjemmeside.

Inden da spiller fem fremadstormende danske musikere kammermusik  sammen i den nydannede kvintet; Ung Dansk Klaverkvintet. Adgang til denne koncerten er med i entreen til Tivoli, så her kan alle fødselsdagsgæster få lejlighed til at høre de unge danske stjerneskud spille Mozart, Brahms og Jörg Widmann.

Flødeboller og fyrværkeri

Som tak til fødselsdagsgæsterne deler fødselaren 1000 flødeboller ud til de hurtige fra klokken 14.00, og for de gæster som er kommet sent, eller ikke har travlt med at komme hjem, vil der være et flot fyrværkerishow fra kl. 21.45 til at lukke festen og sige tillykke med de 179.


Tilmeld gratis!

Få en ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.
Tilmeld vores nyhedsbrev gratis her.