Med Erik Sviatchenko!

Velkommen til vores nye “søndagsformat” 
Hvis du fremover vil have SØNDAG, direkte i mailboxen, så tilmeld dig vores nyhedsbrev i bunden af denne artikel.

Ugens gæst er fodboldspilleren Erik Sviatchenko, som spiller i mesterklubben Celtic. Konceptet er dejligt ligetil. Spørgsmål + svar. God søndag!

Navn: Erik Sviatchenko

Alder: 25

Her bor jeg: I det smukke skotske højland, nærmere bestemt Glasgow.

Her er jeg vokset op: Født og opvokset i Viborg, men flyttede til Ikast og FC Midtjyllands akademi som 14 årig.

Jeg bor sammen med: Min hustru Anne og vores 1.5 årige søn William Erik.

Karriere i korthed: Professionel fodboldspiller med rødder i det midtjyske og FC Midtjyllands akademi. Jeg har spillet 130 Superliga kampe for FCM, 5 A-landsholdskampe og blev i januar 2016 solgt til skotske Celtic FC. Karrieren har budt på Champions League gruppespil, Europa League, 3 mesterskaber og 2 pokaltitler.

Udannelse:  Student fra Ikast-Brande Gymnasium.

Medievaner: Jeg lytter til podcast når jeg kører til træning. Gerne Radio 24/7,“Fodbold FM” eller Third Ear for Politiken. Jeg lytter til musik fra Spotify når jeg rydder op, laver mad, leger med min søn. Musik fylder meget.

Netflix bruger vi også en del og lige for tiden ser vi sæson 1 af “Forbrydelsen” igen.

Derudover bruger jeg Instagram, Twitter og Facebook til inspiration, nyhedskanal samt opdaterer mine “følgere” med livet som fodboldspiller og far.

Bedste avis: Jeg læser ikke så tit den gode gammeldags udgave, men jeg læser på nyheder på nettet. Især Politikken og DR.

Bedste bog: “Papmache reglen” af Hella Joof fik jeg anbefalet af min tvillingesøster og den var rigtig sjov og mange gode anekdoter. En masse humor og skrevet på en meget billedlig måde.

Det er den seneste, men har ikke en decideret yndlingsbog.

( Psssst… Du kan faktisk finde den på Mofibo, og Dontt.dk giver netop nu 2 mdr. gratis Mofiboabonnement. Læs mere her. ) 

Yndlingsapp: Moments. En app som hjælper med at sætte lidt mere overblik over ens mobilforbrug. Jeg har reduceret min tid på mobilen markant og det har faktisk været befriende. Man kan føle sig en smule “styret” af sin Iphone til tider. Nu styrer jeg mobiltiden og ikke omvendt.

Favorit morgenmad: Min havregrød som jeg laver til min hustru, William Erik og mig. Min søn gider ikke altid at spise den, men vi spiser den altid med glæde. Den indeholder banan, bær, super food mix, kanel og en topping af mandler, kokos og valnødder. Lækkert!

Favorit kaffested: Eusebi Deli i Glasgow. Mine to holdkammerater og jeg kører altid forbi og får en “flat white” eller “cortado” og de er helt perfekte. Og når vi går tur i Kelvingrove Park med familien svinger vi altid forbi og får en kaffe.

Favorit feriested: Barcelona og London. Dejlige byer med kultur og gode shopping muligheder. Det ene sted er et mere solrigt alternativt, hvorimod London er vores get-away sted til en forlænget weekend.