“Den billige del af Strøget”
“En skamplet på København” 

…. eller som Petra Kleis, en af landets dygtigste fotografer tidligere har udtalt; “Det er Københavns røvhul. Det er et af de værste steder i verden.” 

Vi taler om den ende af strøget, som du møder, når du kommer fra Rådshuspladsen.

Men det skal være slut nu i følge foreningen BID Frederiksberggade. Foreningen er en sammenslutning af ejendomsejere i Frederiksberggade. 

Et nyt millionprojekt skal forvandle Frederiksberggade til et »levende byrum fyldt med inspiration og oplevelser«.

Til TV2 Lorry fortæller Bjarke Bendix Cloos, formanden for projektet:

“I dag er gaden meget en tunnel, som man mest af alt bare har lyst til at gå hurtigt igennem. Det vil vi gerne ændre på ved at åbne det lidt op, så der eksempelvis kommer nogle pausepladser med træer, der kan give lyst til at opholde sig lidt længere.”


"Det skal stadig være lidt skævt og mindre pænt i modsætning til den anden ende af Strøget...."


Kommunen skal være med

Dog mener Bjarke Bendix Cloos, at gaden stadig skal være lidt mere skæv og ung, end resten af Strøget er.

“Det skal stadig være lidt skævt og mindre pænt i modsætning til den anden ende af Strøget, og butikkerne og restauranterne skal stadig været henvendt til de unge ligesom de historisk set har gjort i Frederiksberggade, der gennem årene har været en vigtig del af dansk ungdomskultur.”

Der findes allerede tegninger af projektet, som du kan se nederst i denne artikel. Men det kræver dog også godkendelser ved Københavns Kommune, der er ansvarlig for blandt andet gadebelægning og belysning.

Kommunen har dog allerede afsat penge i budgettet, hvilket gør Bjarke Bendix Cloos optimistisk på projektets vegne, der dog nævner, at Københavns Kommune formentlig tidligst kan gå i gang med deres del af projektet i 2023.

Vi har et godt samarbejde med Københavns Kommune, og selvom de formentlig tidligst kan gå i gang med deres del af projektet i slutningen af 2023, så er vi allerede i gang med at opgradere vores facader og tiltrække de rigtige lejere, så vi kan indfri visionerne for fremtiden, slutter Bjarke Bendix Cloos. 


Vild med Bornholm?


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.