Samtale med Rasmus Puls Eriksen. Rasmus er i gang med et graduate-program hos IT-konsulenthuset Capgemini.

Mange unge står naturligt nok med de spekulationer, når de er på vej ind i en karriere, der for de fleste vil strække sig over de næste 45 år. Mange taler om “det svære første valg.”

Måske er det derfor at graduate-programmerne er blevet populære blandt de danske unge. Her giver ofte større internationale, virksomheder unge talenter muligheden for at stifte bekendtskab med en lang række funktioner i udvalgte afdelinger i ind- og udland. Typisk over en 2-årig periode med fuld løn og gode muligheder for at få en god start på arbejdsmarkedet, få skabt et netværk og dermed lande rigtigt i et godt job efterfølgende.

Vi har talt med nogle af de unge, der netop har taget hul på deres erhvervskarriere hos konsulentvirksomheden Capgemini, for at komme tættere på, hvad et graduate-program egentligt indeholder og undersøge, hvorfor det er blevet så populært? I 2. afsnit taler vi med 26-årige Rasmus Puls Eriksen.

Hvorfor valgte du at søge ind hos Capgemini?

“Først og fremmest har jeg gennem min studietid og tidlige karriere fået en dybdegående interesse for strategi, forretningsudvikling og rådgivning. Derfor gav Management Consulting rigtig god mening som karrierevej for mig. Capgeminis værdier spillede også en stor faktor for mig i mine overvejelser omkring jobskifte – det er meget unikt for en Management Consulting-afdeling, at man har den fleksibilitet og frihed, som der er i Capgemini – og det er særligt vigtigt for mig.
En anden vigtig grund til at jeg søgte ind hos Capgemini er muligheden for at indgå i et ungt og dynamisk team, både i Management Consulting og i selve IGNITE,-programmet. Det bidrager til en helt særlig stemning og socialt fællesskab, som jeg synes er helt unikt.”

OM CAPGEMINI

Capgemini er et fransk multinationalt selskab der tilbyder konsulentvirksomhed, teknologi og professionelle og outsourcingservices. Hovedkvarteret ligger i Paris. Capgemini har over 325.000 ansatte i over 50 lande. I Danmark har de kontor i København og Aarhus.

Hvordan blev du modtaget?

“Som graduate starter man som del af en større gruppe af unge ny-uddannede,  så vi er mange, som er i “samme båd”. Dermed indgår man i et stærkt fællesskab og får skabt gode relationer allerede fra start. Så selve indkøringen er ret nem og ligetil.
Allerede fra min første dag fik jeg ansvar og mulighed for at tage del i opgaver og projekter, interne såvel som eksterne, den tillid som jeg er blevet  mødt med i Management Consulting har virkelig rykket på min professionelle udvikling.

Var der noget, du savnede?

“Nej, det synes jeg ikke – jeg blev ret hurtigt allokeret til et spændende projekt hos én af vores største kunder og fik mit eget ansvarsområde i takt med, at jeg blev introduceret til kunden og opgaven.
Her blev jeg mødt af en stejl og udfordrende læringskurve, dog med en udtalt forståelse for, at man som graduate er ny i ’gamet’, og der derfor er plads til at begå fejl og lære herfra.”


"Fra min første dag fik jeg ansvar og mulighed for at tage del i opgaver og projekter."


Hvad er det vigtigste ting, du har lært, i forhold til din faglige udvikling?

“Management Consulting og konsulentbranchen generelt giver gode muligheder for at få erfaring indenfor en række forskellige brancher. Så jeg vil sige, at jeg har lært at begå mig i  et komplekst kommercielt setup og arbejde med strategiske emner på tværs af brancher. Tilmed har jeg lært vigtigheden af at kunne skifte kontekst, hvilket jeg synes er en utrolig undervurderet færdighed – særligt ,når man har så bredt en portefølje af kunder på tværs af brancher, som vi har i Capgemini.” 

Hvad med det personlige?

“Jeg føler, at jeg bliver modnet her, men det er nok meget naturligt når man er ny på arbejdsmarkedet. Jeg har mistet frygten for at stille de dumme spørgsmål, og det er samtidig også blevet nemmere for mig at række ud og stille op.

Hvordan ser din hverdag ud?

“Min hverdag er meget dynamisk, så det er svært at give et entydigt svar. Mine mødetider er ret klassiske, men hverdagen er præget af stor fleksibilitet. Jeg kan bedst lide at arbejde hos kunden, så det prioriterer jeg så vidt muligt.
Gennem arbejdsdagen er mit arbejde primært fokuseret på leverance hos kunden, men jeg sørger også for at involvere mig i vores interne forretningsudviklende initiativer i Capgeminis Management Consulting-afdeling. Så min dag er typisk fyldt med en variation af møder med kunder og interne møder.”

Og hvordan med din fritid?

“Familie og venner fylder selvfølgelig en del i min fritid. Jeg forsøger også at løbe- eller styrketræne efter arbejde, fordi jeg synes det giver en god ro til resten af dagen og en fornyet energi dagen efter.
Udover dette, er jeg også involveret i en mindre rådgivningsvirksomhed og sidder som bestyrelsesmedlem i et voksende graduate netværk.”

Et internationalt perspektiv

Hvad er dine ambitioner for de kommende år? Hvor langt ud i fremtiden har du lagt planer?

“Jeg har en klar ambition om at arbejde i udlandet på sigt, hvilket sagtens kunne være gennem Capgemini. Vi har kontorer i mange spændende lande. Det, håber jeg, kunne blive en mulighed for mig. Det internationale perspektiv var i øvrigt også noget, der tiltrak mig i deres retning, da jeg søgte ind i IGNITE-programmet.”

Hvem er du inspireret af?

“Jeg kan nok ikke nævne en konkret person, som inspirerer mig. Men generelt bliver jeg inspireret af personer som er stærke kommunikativt. Jeg synes det er enormt vigtigt at kunne videregive et budskab og fange et publikum, hvilket også er en færdighed jeg selv arbejder på at udvikle.”

Hvordan ser dit medieforbrug ud?

“Det foregår meget på mobilen. Jeg forsøger at holde mig opdateret indenfor globale nyheder, herunder økonomiske, teknologiske og forretningsmæssige emner gennem podcasts og nyhedsmedier på min telefon.
Hertil kan Børsen, DR Nyheder og Euroinvestor nævnes.”


Continued….

Det her bliver ikke det sidste du har læst til Capgemini og graduate-programmerne generelt på dontt.dk

Vi har tidligere talt med Louise Vesterlund, som du kan møde her.

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her. 

Creators