Bornholm: 10 steder, du skal opleve i år

Bornholm er meget mere end Hammershus, Krølle Bølle-is og en tur i Brændesgårdshaven. De ting har du formentlig allerede på din “bornholmer to-do?

Men her har vi i stedet beskrevet og kurateret 10 steder, som du måske ikke kender eller har tænkt på?
Fælles for dem alle er, at der er tale om sande Bornholmske perler.


Husk i øvrigt at besøge vores store bornholmerguide også. Her finder du fif til overnatning, transport, natur og meget mere. Besøg den her.


Bornholm

Sandkås Strandbar

En af de hyggeligste oaser på Bornholm. Omdrejningspunktet er det idylliske ishus, men omgivelserne giver helheden. Du kan købe meget andet end is, og der er mulighed for både afslapning, petanque og alle mulige andre små hyggelige aktiviteter. Igennem hele sommeren er der desuden morgenyoga. Oasen ligger 50 meter fra vandet, hvor der gemmer sig en lækker standstrand.

Vi har tidligere talt med indehaveren om sæsonen 2023.
Det kan du læse her.

Her finder du det:
Sandkaas Strandbar, Gilbertstræde 10, Sandkaas

Sandkaas Strandbar

Melsted Badehotel

Melsted Badehotel er din hede drøm om et ægte badehotel.
Selve hotellet ligger direkte ud mod idylliske Melsted Strand, hvor der både er strand og klipper. Selve badehotellet er nyrenoveret i klassisk nordisk stil indrettet med referencer til badehotellets oprindelse. Hotellet ligger uforstyrret på sin egen 18.000 kvm grund med strand, vand og grønt område omkring sig.

I år har deres restaurant fået nye forpagtere. Det er de kendte bornholmere  og erfarne kokke Daniel Kruse og Troels Madsen, kendt fra både Det Røde Pakhus, Molen og tidl. Christianshøjkroen, der har overtaget ansvaret.

De serverer klassiske nordisk-franske traditioner med masser af havfrisk fisk og skaldyr. Til frokost vil man kunne nyde det bornholmsk-inspirerede køkken med nytænkte smørrebrød. Restauranten har også åbent for gæster, som ikke benytter hotellet.

Vi besøgte dem senest i maj 2023. “ Tæt på Bornholms populære badehotel: “Det handler i høj grad om vores nærområde”
Det kan du læse om her.

Her finder du det:
Melstedvej 27, 3760 Gudhjem

Melsted Badehotel

Eco Beach Camp

Eco Beach Camp ligger ved det populære område Balka tæt på strand, vandet og smuk grøn natur. Det danner rammen om en lille hyggelig glampingplads. Balka strand er en kilometerlang strand på Bornholm med det fineste sand og lavt vand. Eco Beach er gennemført på en autentisk naturlig måde. Der er fine indkøbsmuligheder i nærheden, og Eco Beach Camp har selv en hyggelig lille økologisk café med hjemmelavet mad, god kaffe og is til de varme dage. Caféen er for alle, både gæster og forbipasserende.

Her finder du det:
Vestre Strandvej 39, Balka

Eco Beach Camp

Musik på Bornholm

Fra starten af juli måned og helt frem til d. 5. august, er der gang i den på Gæstgiveren i Allinge. Det er svært at komme udenom et besøg på “Gæsten”, hvor der udover den gode musik, bliver serveret bornholmske råvarer fra den store grill, kolde drikke og masser af glade mennesker. Det er igen i år lykkedes at sammensætte et flot program over sommeren. Hvis du er heldig at være på Bornholm de rette datoer, kan du møde kunstnere som Hans Phillip, Mø, Lukas Graham, Tessa, The Minds of 99 og mange mange flere.

Du kan se programmet her.

Her finder du det:
Theaterstræde 2 3770 Allinge


Travbanen

Verdens mindste travbane, således brander Bornholmerne deres travbane. På trods af den beskedenhed, har Bornholm stolte traditioner indenfor travløb, og de har nogle af Danmarks travbaners største tilskuertal. En god blanding af lokale og turister (som var det en Premier League kamp i England).

Selve travbanen ligger idyllisk, og der serveres mad både fra grillen og deres restaurant. Du kan roligt tage hele familien med. Der er oplevelser for både børn og voksne. Der er masser af underholdning sat op for de mindste bag hovedtribunen.

Du finder den opdaterede løbskalender her.

Her finder du det:
Travbanen på Bornholm ligger helt idylisk midt i Almindingen på Segenvej 41, 3720 Aakirkeby.

Trav Bornholm

Melstedgård - Madkulturhus - Gaarden

På trods af det tørre navn, så er Bornholms madkulturhus et fantastisk sted og udstillingsvindue for de mange lækre fødevarer, der findes på øen. Mulighederne er mange, og åbningstiderne forskellige, så husk at tjekke deres hjemmeside. Men det er et sted, du skal nå at opleve. I forlængelse af Gaarden ligger der også en gårdbutik, hvor du kan købe mange af de varer, som de Bornholmske fødevareproducenter fremstiller.

Her finder du det:
Melstedvej 25, 3760 Gudhjem


Passagerbåden M/S Thor

At sejle forbi den bornholmske kyststrækning må du ikke snyde dig selv for. Det er uden sammenligning den bedste måde at opleve klipperne på. Hvis du ikke lige har en båd med dig til Bornholm, så tilbyder passagerbåden M/S Thor en sejltur langs kysten. Siden 1913 har de specialiseret sig i at gøre netop det fra havnen i Gudhjem. Du får både en guide og en oplevelse fra den flotte og gamle båd op langs den bornholmske østkyst. På turen kan I se den unikke klippekyst på helt tæt hold, og I kommer forbi nogle af de skønneste klippepartier på Bornholm.

Her finder du det:
Gudhjem Havn, Ejnar Mikkelsensvej 23, 3760 Gudhjem.

M/S Thor

Norresan i Gudhjem

Før den ikoniske Gudhjem bakke, som Skagenmalerne i årtier så misundeligt ud over, der ligger Norresan. En lille hyggelig kaffebar, hvor de også serverer kage, sandwich og vin. Her kan du sidde ved de opstillede bænke, eller du kan trække lidt længere ned mod vandet, hvor du kan nyde roen. Måske det smukkeste sted på Bornholm at opleve solnedgange.

Her finder du det:
Nørresand 10, 3760 Gudhjem


Røgerierne på Bornholm

På Bornholm er der aldrig langt til et røgeri. Røgerierne med de karakteristiske skorstene er stadig et ikon for Bornholm, trods det snart er mange år siden, at de blev leveret fra bornholmske fiskere. Men når alt kommer til alt, så er en røget sild en klassisk bornholmsk specialitet. Den mest børnevenlige finder du nok i Gudhjem.

NB! Vi tester og tester – og inden “sommer prime-time” har vi en “silde-guide” klar til dig.

Du finder de bedste i Allinge, Gudhjem, Svaneke, Aarsdale og i Snogebæk.

Bornholm

Opalsøen

Opalsøen er meget mere end “bare” verdens bedste instagrambillede. Især området omkring søen er helt fantastisk. Her kan du både plukke bær, møde et par løsgående geder og nyde en autentisk bornholmsk natur midt i “graniteventyret”. Om  sommeren kan du prøve Danmarks længste tovbane. Desuden er der forskellige vandreruter, der går forbi Opalsøen. Og fra toppen får du en fantastisk udsigt over hele området og Østersøen på begge sider.

Her finder du det:
Opalsøen, 3770 Allinge


Tilbage til Bornholmerguide