Det danske brand Copenhagen Cartel blev sidste år solgt til Magasin, som næppe behøver en større præsentation. Dermed blev Copenhagen Cartel, med Katrine Lee Larsen i front, en vigtig del af Magasins strategi med egne nye brand.

Men Copenhagen Cartel fortsætter som 100% eget brand med egen organisation. Det fortalte Katrine Lee Larsen om allerede dagen efter salget. Copenhagen Cartel får endnu flere muligheder og endnu større ambitioner. Det kan du læse her.

Netop Katrine åbner vores nye format “På arbejde med”. Her følger vi en  spændende profil i en hele dag. Vi får adgang til kalender, interne møder og deler det ekslusivt med dig.
Her har vi fulgt Katrine på en alm. hverdag i Copenhagen Cartel. De har flyttet kontor til Magasin, men Katrines mission og titel er den samme.

Lad os komme i gang med dagen med Katrine Lee Larsen, Founder & CVO af Copenhagen Cartel.


Copenhagen Cartel

Kl. 8.30 – Møder ind på kontoret. Copenhagen Cartel har fået kontor på toppen af Magasin.

Vi møder Katrine nede ved medarbejderindgangen bag Kongens Nytorv i København. Dagen er forlængst gået i gang for hende. Men Katrine fortæller også, at det er meget forskelligt hvad tid hun møder ind på kontoret. Hendes dage er sjældent ens og samtidig prioriterer hun at få trænet, hvilket nogengange giver bedst mening om morgenen.

Men ligemeget hvor dagen starter, så begynder hun med at få et overblik over dagen samt svare på mails.

I dag sker det fra hendes kontor, som er på øverste etage i Magasin med udsigt over det smukke Kongens Nytorv.


Iværksætterånden skal fastholdes

Selvom Copenhagen Cartel i november måned blev købt af giganten Magasin, så hersker iværksætterkulturen stadig. Det har været vigtigt for Katrine, at der blev værnet over den kultur som Copenhagen Cartel har opbygget internt og som brand. Som hun kækt fortæller os; “Det er jo det som de har købt”.

Et lille, men godt eksempel, var da de skulle flytte kontor. I stedet for at bestille flyttebiler og maler, så fik temaet til stor overraskelse for Magasin, selv iværkssat flytningen og klaret malingen selv.
Men Katrine roser også Magasin. “Vi kan lære enormt meget af dem. Selvfølgelig kan vi det. Så det er et parløb. Magasin er gode til at lytte til os. Samtidig kan jeg kan tydeligt mærke, at vi hverken er en halv eller hurtig beslutning. Vi er et strategisk tilvalg for dem.”


Kl. 9.30 – Leverandørmøde

Dagens første møde starter med en ny potentiel leverandør i Asien. Som en del af strategien er Copenhagen Cartel på udkig efter at udvide deres kollektion løbende. Virksomheden kom frem på deres populære bikinier. Men af åbenlyse grunde, så er de svære at sælge året rundt, særligt på de nordiske markeder. Derfor udvidede man tidligt med andre styles og det er altså det arbejde, som der fortsat er i gang.

Copenhagen Cartel

Kl. 10.40 – Statusmøde med nuværende samarbejdspartner

Mødet trak lidt ud, så det er en travl Katrine, der skynder sig ud af mødelokalet og ind på sit kontor igen. 30 sekunder efter sidder hun i det næste møde. Det er et statusmøde med en eksisterende samarbejdspartner. Mødet tager hun sammen med Camilla Deichmann, som er blevet en del af ledelsen af Copenhagen Cartel. Hun har mangeårig erfaring i Magasin (og meget andet) og har samtidig siddet i bestyrelsen for Copenhagen Cartel.

Kl. 11.10 –  Internt statusmøde

Efter mødet holder Copenhagen Cartel teamet et internt møde. I kalenderen hedder det “Follow up on Weekly priorities”. Katrine fortæller, at der er så mange bolde i gang hele tiden, så det er vigtigt at få prioriteret opgaverne. Der er masser af ideer, men værdien ligger i eksekveringen. Det er Camilla Deichmann der leder mødet og har overblikket over deadlines. Her bliver der delt både tal og fremtidige planer. Salgsmæssigt har Copenhagen Cartel fået en god start på året, så der er god stemning på mødet. Alle byder ind og man fornemmer den flade struktur, hvor alle spiller en rolle. Så iværksætterstemningen er flyttet med, trods der er også er punkter om corporate IT-systemer.

Copenhagen Cartel

Kl. 12.15 – Frokost

Det interne møde går lidt over tid, så frokosten bliver indtaget “to go” i mellem møderne i det store varehus. Det var ellers planlagt til en halv time i kantinen, men det må blive en anden god gang.

Kl. 12.30 – Møde med Inhouse studio I Magasin.

For Copenhagen Cartel er en af de store muligheder at kunne lukrerer på Magasins mange inhouse ressourcer. En af dem er deres fotostudie. Nu kan man skyde content hurtigere og dermed være mere agil. Katrine og 2 af hendes kolleger mødes derfor med Nikoline Møller Hougaard. Nicoline er ansat i Magasins kreative in-house afdeling.

Copenhagen Cartel

Kl. 13.00

Efter “in-house” mødet med Magasin, så har Katrine 30 minutter inden næste møde. Det går med spørgsmål fra medarbejdere, mails og et par telefonopkald.

Kl. 13.30 – Samarbejdsaftale med husmodel

Næste punkt er møde med en af deres “husmodeller”. De skal aftale en ny aftale for 2024. Katrine fortæller, at hun bruger meget tid på at tænke på hvilke modeller de bruger. “Vi er en lille brik, men jeg vil altid forsøge at bruge modeller som alle kvinder kan spejle sig i.” Det er faktisk en af grundene til jeg blev selvstændig. At jeg hele tiden selv kan bestemme, hvem jeg vil arbejde sammen med. Vi skal gøre det ordentligt og vi skal have det sjovt. Sammen med flexibilitet er det den overvejende grund til jeg er iværksætter. Det er et kæmpe privilegie.

Kl. 15.00 – Podcast

Efter mødet bliver det igen tid til at sidde lidt ved computeren. Men igen er det hurtigt videre. Katrine skal deltage i en ny podcast, hvor hun bliver deres første gæst. Podcasten skal optages i Pilestrædet, så det bliver til lidt luft og en hurtig “trækken med cyklerne” derned.

Katrine Lee Larsen

Kl. 16.30 – 18.30: “BLOCKER”

Efter podcasten har Katrine “blokeret” to timer i hendes kalender, som hun bruger på at følge op på møder og forberede sig til de næste. I morgen har hun blandt andet et møde med Matas, som også er forhandler af Copenhagen Cartel. Katrine fortæller, at hun stadig bruger mange hverdagsaftener med computeren også. Her kan hun arbejde koncentreret uden afbrydelser.

Et par arbejdstimer efter, så står der i hendes kalender: “Årets første fest” – og det var vores “hint” til at takke af for i dag!

Katrine Lee Larsen

Bliv opdateret på 5 min - hver uge!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.