Magasin fortsætter deres jagt på at blive skandinaviens største omnichannel aktør indenfor skønhed og design (en hybrid af fysiske butikker og webshops).

Denne gang sker det ved køb af Copenhagen Cartel, der på trods af sin kun 3 års levetid forlængst har bevist deres eksistensberettigelse i et hårdt marked. Det er 3. gang i år, at Magasin køber et dansk brand.

Magasin overtager 100 % af ejerskabet, og dermed er Blazer Capital med Christian Arnstedt i spidsen ikke længere en del af ejerskabet.

Vi har talt med Katrine Lee Larsen, som er kvinden bag Copenhagen Cartel.


Katrine Lee Larsen, Founder & CVO af Copenhagen Cartel.


Katrine, Hvorfor var Magasin den rigtige køber af Copenhagen Cartel? 

Lige siden jeg startede Copenhagen Cartel har jeg vidst, at det krævede samarbejde og partnerskab for at opnå mine drømme og mål. Det har været en del af vores kerneværdier fra starten. Vi har også siden opstarten været tvunget til at kigge indad, og det, tror jeg, er den vigtigste egenskab som iværksætter, og det har gjort det meget klart, hvor vores styrker og svagheder er.

At starte en virksomhed er som at sejle på det uforudsigelige ocean. Ingen i Copenhagen Cartel havde tidligere erfaring med at drive et modebrand. Vi vidste intet om barcodes, carelabels eller forskellen mellem margin og mark-up. Men vi besluttede os for at tage udfordringen op, og jeg er stolt af, hvor langt vi er nået på så kort tid. Men Magasin er jo de ægte OGs indenfor detail, de har mere end 150 års viden og erfaring med at drive detailforretning. At kunne kombinere vores passion, engagement og kompetencer med Magasins ekspertise og ressourcer åbner op for nye horisonter, som vi glæder os til at se udfolde sig.

For mig er samarbejdet med Magasin som at sejle sammen med de mest erfarne søfolk på det åbne hav, og det giver os muligheden for at skabe endnu større bølger og sætte kursen mod nye horisonter.”

Hvor vil man se Copenhagen Cartel udvikle sig mest i det nye ejerskab? 

Selvom vi fortsat vil operere som en selvstændig enhed, ser vi frem til at trække på Magasins omfattende erfaring, viden og ressourcer, især når det kommer til de praktiske aspekter af vores forretning. Vores mål er at etablere et solidt fundament, der vil give os mulighed for at accelerere vores handlinger og eksekvere – noget, vi allerede er rigtig gode til her hos Copenhagen Cartel.

Ved at drage fordel af Magasins ekspertise og indsigt vil vi bygge en stærk platform, der gør det muligt for os at omsætte vores visioner og idéer til virkelighed på en endnu mere effektiv måde. Sammenlignet med de store bølger i havet, vil dette partnerskab fungere som en pålidelig strøm, der hjælper os med at nå vores mål med større kraft og hastighed.

Kort sagt, selvom vi bibeholder vores unikke identitet, glæder vi os til at samarbejde med Magasin og lære af deres erfaringer, så vi kan skabe et solidt grundlag for vores fremtidige succes.”

Hvis du ser tilbage på de sidste 3 år. Hvad er du så mest stolt over? 

Det fylder mig med stolthed at tænke tilbage på, hvordan det, der i 2020 blot var en drøm og en passion, nu er blevet en fuldt udviklet virksomhed. At se og føle, hvordan vores medarbejdere, samarbejdspartnere, investorer og andre har dedikeret deres tid, energi og hjerte til noget, der engang blot var en idé i mit hoved, rører mig dybt, hver gang jeg tænker på det.

Samtidig er jeg stolt af den kompromisløse måde, hvorpå jeg altid har fastholdt min vision og integritet, uanset hvor meget modstand jeg har mødt eller hvor mange David vs. Goliath-situationer, jeg har stået i. Jeg har altid haft klart for øje, hvorfor jeg startede Copenhagen Cartel, og disse værdier står endnu stærkere i mig, nu med Magasin i ryggen.

Denne rejse har ikke blot styrket vores forretning, men også styrket mig som en person, og jeg er mere end nogensinde fast besluttet på, at skabe positive forandringer og forme fremtiden i overensstemmelse med mine værdier.”

"At bevare mit mentale helbred. Helt ærligt, så har det udfordret mig på områder jeg aldrig havde forestillet mig. Jeg har haft mange søvnløse nætter, mange “ferier” som endte i arbejde, mange aflyste aftaler og meget lidt fokus på mig selv. Copenhagen Cartel kom altid først."

Hvad har været det hårdeste? 

At bevare mit mentale helbred. Helt ærligt, så har det udfordret mig på områder jeg aldrig havde forestillet mig. Jeg har haft mange søvnløse nætter, mange “ferier” som endte i arbejde, mange aflyste aftaler og meget lidt fokus på mig selv. Copenhagen Cartel kom altid først. Det har til tider haft nogle konsekvenser rent mentalt. Heldigvis har jeg været omgivet af gode, stærke, omsorgsfulde og erfarne mennesker, som alle har støttet og hjulpet i perioder med modstand. Og jeg ville ikke have været den modstand foruden, da det har gjort, at jeg den dag i dag føler mig stærkere end nogensinde. 

Det har været en værdifuld læringsproces, og selvom det til tider har været udfordrende, har det hjulpet mig med at vokse og forme mig til en mere robust, erfaren og nuanceret person. Jeg er taknemmelig for de stærke relationer, der har båret mig gennem disse perioder, og jeg ser nu med stolthed tilbage på, hvor meget jeg er vokset på min rejse som iværksætter, ikke bare professionelt men også personligt.”

Men du er jo langt fra selv færdig i rejsen med Copenhagen Cartel. Men hvad betyder salget for din hverdag / din egen rolle? 

På en praktisk note ændrer min rolle sig ikke væsentligt, og min hverdag vil forblive lige så alsidig som den altid har været. Som iværksætter ved jeg, at ingen dage er ens, og jeg er sikker på, at denne dynamik vil fortsætte. Den virkelige forandring kommer fra det spændende faktum, at jeg nu har partnere i Magasin med en utrolig rigdom af erfaring og ekspertise. Jeg ser virkelig frem til denne lærerige rejse, hvor jeg kan arbejde tæt sammen med de dygtige mennesker i Magasin og suge viden til mig.

På et personligt plan kan det naturligvis føles som en omstilling, ikke længere have fuldstændig ejerskab over Copenhagen Cartel. Det er stadig lidt af en mærkelig følelse, hvis jeg skal være ærlig. Men disse følelser bliver fuldstændig overskygget af min glæde, stolthed og lettelse over, at min “lille baby,” Copenhagen Cartel, nu har fundet en sikker havn hos Magasin. Som person er min største tilfredsstillelse at “starte noget” og “skabe noget.” Det er det, jeg er virkelig stærk i, og det er det, jeg er allerbedst til. Derfor er det at blive en del af Magasin den bedste mulighed for Copenhagen Cartel, så vi kan  udfolde det fulde potentiale og skabe endnu større bølger i verden.”

Magasin du nord

Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.