Sammen med klimaministeren Lars Aagaard besøgte H.K.H. Kronprinsen i fredags Utterslev Skole i København. Her skulle de lytte på 7. klasse-elevers grønne energi-ideer, i forbindelse med en opfinderkonkurrence, som Fonden for Entreprenørskab står bag. Årets tema er i øvrigt “Vi skaber energi”.


Kronprinsen

Kronprinsen og administrerende direktør i Fonden for Entreprenørskab Christian Vintergaard bliver vist, hvordan de koder robotter på Utterslev Skole i København.


"...de arbejder på at finde løsninger for en grønnere fremtid."

Dermed fik Kronprinsen og ministeren lov til at høre om elevernes idéer til energiløsninger og blev også introduceret til teknologien Micro:bit, som fem elever bl.a. havde brugt til at vise, hvordan man ved at putte sensorer ind i lygtepæle, så de kun tænder, når der er bevægelse, kan spare på energien om natten.

Siden 2007 har Fonden for Entreprenørskab tilbudt landets 6.-7. klasser at deltage i den landsdækkende opfinderkonkurrence Projekt Edison. I år deltager 255 skoler fra 36 af landets kommuner i Projekt Edison-forløbet. Ambitionen er at give elever på tværs af hele landet mulighed for at prøve kræfter med innovative læringsprocesser i teori og praksis.

Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab fortæller:

”Gennem entreprenørskab lærer børn og unge, hvordan de kan være med til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. I Projekt Edison arbejder eleverne med udgangspunkt i deres egen hverdag, og med årets tema om energi har de en unik mulighed for at blive medskabere af fremtidens samfund. Og i dag var det utroligt inspirerende at se, hvor meget eleverne engagerer sig i energispørgsmålet, og hvor hårdt de arbejder på at finde løsninger for en grønnere fremtid.”

Klimaminister Lars Aagaard:

”Det har været fantastisk inspirerende at møde en masse Projekt Edison-elever, der har brugt meget god energi på at opfinde fremtidens grønne energiløsninger. Og efter at have været her i dag, er jeg slet ikke i tvivl om, at børn og unge kommer til at spille en central rolle, når det handler om at tackle vores klimaudfordringer fremadrettet.”

Projekt Edison-forløbet kulminerer i år til finalerne i København d. 16. november og Fredericia d. 29. november, hvor de bedste elever vil præsentere deres idéer for erhvervsfolk, iværksættere og andre frivillige.

Fonden for Entreprenørskab

Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.