D. 19 november tager Tivoli hul på sin 29. julesæson. Som vi skrev i forrige uge, så har Tivolis strategi, med store investeringer, givet afkast i løbet af året. Både regnskab og besøgstal er historiske høje. Derfor virker det også logisk, at investeringerne fortsætter.


Tivoli

Tivoli: "Vi har et enestående julemarked, som vi har udviklet og investeret meget i de seneste år."

I dag har Tivoli løftet sløret for, at man opfører en ny illumineret skøjtebane med kunstis på 350 m2 foran Koncertsalen, Banen er designet så alle kan bruge den uanset niveau. Skøjtebanen kan i øvrigt genbruges. Modsat tidligere år bruger banen ikke længere strøm til at køle banen, da man har valgt en skøjtebane af plast. Adgang til skøjtebanen er inkluderet i entreen.

Derudover er også blevet nyudviklet en nordlys-installation, der skal give gæsterne en lysoplevelse, som man normalt skal rejse langt efter. Tivoli har i de seneste to år investeret over 20 millioner alene i julesæsonen, hvor der bl.a. blev bygget hus til julemanden på Plænen og nye scenografier mm.

Tivolis direktør Susanne Mørch Koch fortæller:

”Vi har et enestående julemarked, som vi har udviklet og investeret meget i de seneste år. I år åbner vi en ny kunstskøjtebane med en nordlys-lysinstallation, som vil give gæsterne et syn hvis’ lige man sjældent oplever på disse breddegrader. Det er ikke nogen hemmelighed, at ambitionen er, at vi gerne vil have et af de hyggeligste og mest spektakulære julemarkeder i verden. Vi skal være et must see for turisterne og en tradition for de fleste, hvor for bl.a. et besøg i Julemandens hus i Tivoli eller en julefrokost er en del af årstidens højdepunkter. Vi ser også meget frem til gensynet med den anmelderroste juleballet Snedronningen i Koncertsalen, som i 2021 var et stort tilløbsstykke.”

Facts om jul i Tivoli:

I alt 894 juletræer varierende i størrelsen fra 0,5 meter – 12,0 meter.
I alt ca. 3.000 meter granguirlander der hænges op i Haven.
I alt ca. 10 tons gran der udlægges i Haven.
I alt 500 kg. fyrtoppe der scenograferes med.
I alt 18.000 Hyacinter til scenografi.

Susanne Mørch Koch

Susanne Mørch Koch, direktør i Tivoli


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.