Der har altid været store ambitioner i og omkring fodboldselskabet FC København. Da man tilbage i 2000 skiftede navn fra FC København A/S til Parken Sport & Entertainment A/S, indikerede man, at selskabet skulle være mere end “bare” fodboldholdet. Det gjorde man først med købet af Parken, hvorunder Cirkusbygningen dengang blev drevet.

“Synergieffekterne fra købet af Parken vil komme hele forretningen til gode,” lød det fra den daværende adm. direktør Flemming Østergaard. Det fik han i den grad ret i.

Men 4 år før man købte Lalandia, havde FCK-toppen faktisk planer om at købe ikoniske Tivoli i København. Man var efter sigende langt fremme i forhandlingerne. Planen var at købe Carlsbergs aktiepost på 43% og efterfølgende Danske Banks 8 procent. Dermed ville man komme op på 51%, og således være den kontrollerende aktiepost.

Carlsberg var interesseret i at sælge deres aktier, og det gav god mening for dem at sælge til FC København. Dengang havde Carlsberg nemlig øl-leverancerne i den gamle park.

Der var store spekulationer i medierne, men man så handlen med stor risiko for FCK dengang. Om det var derfor, at det ikke endte med et køb, vides kun af få personer fra dengang. Men historiebøgerne fortæller, at Carlsberg i stedet solgte til Skandinavisk Tobakskompagni, og senere mistede øl-leverancerne til Royal Unibrew, på trods af man internt i Carlsberg hellere ville sælge til FCK.

FCK og Tivoli fandt dog hinanden i flere kommercielle samarbejder, men aldrig på ejerniveau. ( F.eks. Tivolidag for familietribunen. )

I dag er Tivolis største aktionærer Chr. Augustinus Fabrikker og Skandinavisk Holding.

På trods af et forventet coronaunderskud på 100 millioner kr. i år, har Tivoli de sidste 20 år været en gigantisk millionsucces. Det seneste regnskab endte med et overskud på 167 millioner, men sådan er der jo så meget….

Manden i front for Tivolis flotte regnskaber var svendborgenseren Lars Liebst. Han blev direktør i 1996, altså 4 år før Parkens mulige opkøb. Han fik efter en række underskud vendt driften. Haven blev renoveret, nye forlystelser kom til og Fredagsrockkonceptet blev en realitet. I Lars Liebst´ periode gik man fra 18.000 til 277.000 årskortholdere. Liebst gav direktørposten videre sidste år.

Corona eller ej. Tivoli lever godt videre, og for at sætte en krølle på denne her artikel, så bliver Lars Liebst nævnt som favorit flere steder som ny bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment, efter den nuværende formand Bo Rygaard netop har meddelt sin afgang. Lars Liebst er i øvrigt stor fan af F.C København.

Overskud år efter år i Tivoli

2019: Overskud på 167 millioner kr.
2018: Overskud på 94 millioner kr.
2017: Overskud på 78 millioner kr.
2016: Overskud på 75 millioner kr.
2015: Overskud op 37 millioner kr.
2014: Overskud på 56 millioner kr.
2013: Overskud på 42 millioner kr.
2012: Overskud på 41 millioner kr.
2011: Overskud på 33 millioner kr.


MERE KØBENHAVN?

Les Deux og F.C København laver ny hverdagskollektion. Læs her.

Carlsberg ville droppe københavnertradition: Ølkuskene fortsætter alligevel. Læs her.

Lars Seier afslører i ny bog: Sådan blev jeg medejer af F.C. København. Læs her.

FCK-formand afslører: Vi havde en fuldstændig detaljeret plan. Læs her.