Parken står overfor mulig udvidelse & DBU overvejer at skifte Brøndby ud med København

En ny arbejdsgruppe, som er sammensat af Parken Sport & Entertainment, (Selskabet bag FCK) Københavns Kommune og DBU skal “udforske” nye muligheder i og omkring Parken. Det meddeler de 3 parter i en fælles meddelse.

De overordnede temaer er:

Et nyt hovedsæde i/omkring Parken til DBU, som pt. er “bosat” i Brøndby.
En mulig kapacitetsudvidelse.
Udvikling af området omkring Parken.

Bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment, Allan L. Agerholm fortæller:
”Parken er et nationalt samlingssted og et sted, der betyder utroligt meget for et utal af danskere.

Det er også et stadion, der skal følge med tiden, og vi går ind i det her arbejde med åbent sind. Vi ser gerne på modernisering og investering i de nuværende rammer, men det er for tidlig at tale om, hvor stor kapaciteten eventuelt kan blive eller andre meget konkrete tiltag. Det er det, arbejdsgruppen nu skal undersøge.”

”Vi er utroligt stolte af Parken og vi bruger store ressourcer på at sikre, at København og Danmark har et stadion på internationalt niveau. Udviklingen af Parken og området omkring, er dog ikke en opgave, vi kan løfte alene.”

“Derfor ser vi positivt på, at Københavns Kommune og DBU også har engageret sig i at se på en helhedsløsning for området, der også vil komme de mange breddeklubber og københavnerne til gode,” siger Allan L. Agerholm.

Allan Agerholm FCK

Allan L. Agerholm

De to andre parter er ligeledes spændte og forventningsfyldte:

Overborgmester i København, Lars Weiss:
“Parken er et af vores helt store samlingssteder i København. Rigtig mange af os – både store og små – har fået unikke fodboldoplevelser med hjem fra Parken. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at vi sørger for at udvikle vores nationalstation, så det er tidssvarende og kan danne ramme om store sportsbegivenheder i fremtiden. Jeg håber samtidig, at vi kan få lavet flere nye idrætsfaciliteter i området omkring Parken – til gavn for alle de lokale idrætsklubber.”

Jakob Jensen, Direktør i DBU:
”Parken har i årtier været hjemmebane for Herrelandsholdet og rammen om mange store oplevelser – senest med EURO2020 og efterårets VM-kvalkampe.”

“Vi glæder os til at bidrage til arbejdet mod en modernisering af nationalarenaen, men også til at afdække mulighederne for et nyt DBU-hovedsæde ved siden af Parken.”

“Moderniseringen af Parken og nyt hovedsæde udgør sammen med et nyt stadion og hovedsæde for DBU Jylland i Aarhus, samt et nyt nationalt træningscenter en del af DBUs Bestyrelses vision for fremtidens rammer for dansk fodbold,” siger Jakob Jensen.

Der er afsat 2 millioner kroner til undersøgelsen.


MERE KØBENHAVN?

Ur-iværksættere er nye partner i F.C. København. Læs her.

Carlsberg ville droppe københavnertradition: Ølkuskene fortsætter alligevel. Læs her.

Lars Seier afslører i ny bog: Sådan blev jeg medejer af F.C. København. Læs her.

De bedste Viktor Fischer citater. Læs her.