Den danske iværksætter-succes Lakrids By Bülow har sammen med designbureauet Pearlfisher vundet en af Europas absolut største designpriser.

Helt konkret har Lakrids by Bülow, som det første danske brand nogensinde fået den fineste hæder ved det europæiske awardshow Design Business Associations ”Design Effectiveness Award”.

I følge Johan Bülow er det resultatet af den rebranding-strategi som virksomheden satte gang i for knap 1,5 år siden. Han fortæller:

“Vi er stolte af prisen. Det er en fjer i hatten. Vi vidste, at designet ville rykke noget, men præcis hvor meget kunne vi slet ikke have forestillet os. Johan Bülow har tidligere kaldt det; “Det vigtigste projekt, vi nogensinde har lavet.”

Bülow. fortsætter:

“Vi skabte jo vores egen kategori for efterhånden 14 år siden. Alle kendte selvfølgelig godt lakrids, men ikke på den måde. Vi eleverede det reelt til et gourmetprodukt. Og allerede dengang lå design og packaging som en vigtig del af brandet. Dengang gik man i markedet med den klassiske ”plastic jar”, som var velkendt i kosmetikbranchen, som for eksempel fra hårvoks, men som hidtil ikke var set i confectionary-kategorien. Det har siden været en stor del af vores identitet, men mange andre brands blev inspireret og begyndte at benytte vores stil, og da vi samtidig valgte den brede distribution fra, så var der en platform for andre brands at tage.”

Designet driver vækst

Johan Bülow er ikke i tvivl om, hvor stor en “spiller” at designet har været for den vækst vi tidligere har skrevet om for Lakrids. Om det siger han:

“Den dag, vi lancerede, kom genkøbet. Det var helt tydeligt. Og i dag kan du stille os op ved siden af de andre, og du er ikke i tvivl. Jeg kan ikke give konkrete tal på vækst, men jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at designet og rebrandingen er en klinisk driver for vækst.”

Design Effectiveness Awards hylder hvert år designprojekter, der har gjort en tydelig og forretningsmæssig forskel for et brand.

Årets nominerende bestod af 28 brands fra hele verden.


Tilmeld dig vores ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.