Nicklas Bendtner har ikke officelt lagt støvlerne på hylden. Men planlægningen af tiden “efter” karrieren er tilsyneladende i fuld gang. I et interview med TV2 fortæller Bendtner, at han er i fuld gang med en træneruddanelse.

Men udover, at Bendtner forsøger at blive den næste “Arsene Wenger”, så har københavneren investeret i et dansk start-up kaldet Drafthound. Et værktøj, der ved hjælp af en algoritme anbefaler spillere til ens eget fantasy-hold.

Nicklas Bendtner fortæller, at netop fantasy-spil er noget han bruger sin tid på, der i følge ham selv “tilfredsstiller det gambler-DNA, han altid har haft.”

Bendtner fortæller:

– Antallet af Fantasy-brugere er eksploderet de senere år, fordi det er fodboldnørdet og pissesjovt at dyrke selv. Drafthound har gang i nogle virkelig interessante metoder, som gør det muligt at sandsynliggøre, hvilke spillere, der, til alle andres overraskelse, er tæt på at levere mål og assists inde på banen i den virkelige Premier League, fortæller han.

Og i det spil er der lige nu Bendtner og alle de andre.

Han oplever massiv succes takket være sin investering i Drafthound, som altså giver den tidligere angriber gode råd om, hvem han skal satse på hos sine egne fantasy-hold. I skrivende stund er Bendtner placeret som nummer 69 ud af små 8 millioner brugere på globalt plan i Drafthounds egen liga.

– Det gør jeg blandt andet, fordi Drafthounds råd kan bruges til noget. Da jeg udtog Antonio (Michail Antonio fra West Ham, red.) til min trup før denne runde, var det fordi Drafthound kunne se, at han, før sin skade, var holdets klart farligste mand på målt på både mål og chancer.

– Samtidig var han forudset til at starte som 9’er efter Hallers (Sébastien Haller, Ajax-spiller, red.) afgang, og det gjorde, at jeg gik efter ham. Og nu har han så scoret to gange i runden, forklarer Bendtner.

 

Drømmen

Nicklas Bendtner fortæller dog, at Drafthound blot skal ses som et supplement til det rigtige trænerkursus. Men engagementet i spillet har intensiveret drømmen om at kunne kalde sig fodboldtræner en skønne dag.

– Der er mange ting at arbejde på, og lige nu synes jeg selvfølgelig, det er sjovt at se, at jeg i hvert fald har et vist talent, når det kommer til at gennemskue, hvilke spillere, der rummer potentiale og hvem, der er på vej ned. Det gør helt sikkert ikke min lyst mindre til at komme videre med trænerkurserne, lyder det afsluttende fra den tidligere landsholdsspiller.

Drafthound er stiftet i 2019, og bag selskabet står blandt andet den anerkendte advokat Søren Munk Hansen, der er kendt fra en lang række start-ups og udviklerne Frederik og Kristian Badstue Wagner.


HAR DU LÆST?

Christophe Lephilibert: “Vi ved, at fremtiden er elektrisk” – Kom tæt på Barry. Læs her.

Bornholmske madentreprenører bag nyt rugbrød. Læs her.

Melissa Bech: Jeg er vildt inspireret af andre entreprenører. Læs her.

Ekspert: Virksomheder der bruger Facebooks kanaler har en udfordring. Læs her.