Mobning er et problem. Digital mobning er et endnu større problem og af mange set som en større udfordring at komme til livs. Nu vil Anders And & Co i deres næste udgave af “Anders And bladet” sætte fokus på det. Det sker i et stort samarbejde med Børns Vilkår. Bladet vil være fyldt med gode råd fra Børns Vilkår og en historie om, hvordan Rip, Rap og Rup håndterer at blive mobbet på internettet.

Børns Vilkår har i lang tid haft en række tiltag over for den digitale mobning heriblandt rådgivning på Børnetelefonen og kampagnefilm til workshops for børn og forældre. Men med Anders And-bladets ikoniske ry og med mere end 350.000 læsere er må man sige, at det er en fantastisk platform for budskabet.

Anders And-bladets redaktør, Svend Skytte fortæller:

“Børns Vilkår gør et fantastisk stykke arbejde for Danmarks børn, og vi er stolte over at samarbejde med dem omkring dette nummer, for vi føler også selv et stort ansvar for at hjælpe børn og unge. Børns Vilkårs tilgang til bekæmpelse af digital mobning er både inspirerende og nuanceret, og jeg tror, at deres råd vil gå rent ind hos vores læsere.”

Svend Skytte fortæller desuden, at Anders And & Co. planlægger at lave materiale til de danske skoler i samarbejde med Center for Digital Pædagogik, der har stor erfaring indenfor børn og unges digitale liv, heriblandt digital trivsel og mobning på nettet.


Forældre skal interessere sig for børnenes digitale liv!


Sanne Lind, som er børnefaglig konsulent i Børns Vilkår, forklarer, hvorfor det er så vigtigt at sætte ind over for digital mobning:

”Man kan ikke løsrive det, der sker i skolegården fra det, der sker digitalt. Mobning, der finder sted i klassen, har ofte også et digitalt spor på sociale medier. Her spiller den tavse mobning også ind, hvor nogle er udelukket fra gruppechatten, ikke bliver tagget og ikke får likes.”

Lind forklarer, at digital mobning kan have store konsekvenser, fordi den kan foregå døgnet rundt, og fordi man ikke altid ved med sikkerhed, hvor mange der tager del i mobningen.

”Af samme grund kan det være sværere for voksne at forstå og vide, hvad der konkret foregår i børnenes fællesskaber og dynamikker. Vi anbefaler, at man interesserer sig for og taler dagligt med børnene om deres digitale liv, både derhjemme og i skolen. Så er der også en større chance for, at et barn rækker ud efter hjælp, hvis det føler sig udelukket eller oplever noget ubehageligt,” fortæller hun.

Anders And & Co. nr. 17 udkommer den 28. april 2022.

Børns Vilkår Anders And

Vild med Bornholm?


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.