I dagens udgave af BT retter Karsten Paaske, der står i spidsen for Groundsman Association Denmark – landsforeningen for de græsansvarlige på Danmarks bedste boldbaner, en hård kritik af FC Københavns ageren på plænen i PARKEN. De kommentarer giver Parkens formand, Allan Agerholm ikke meget for. Det vender vi tilbage til nederst i denne artikel.

For hvor er det, Karsten Paaske retter sin kritik i dag. Til BT fremhæver han følgende:

“Du kan se, at spillerne ikke kan stå fast og flyver rundt. Det bunder i en forkert beslutning. Hvis de havde beholdt hybridbanen og givet den vækstlys, ville den stå fint, men ikke optimalt i dag. I stedet lægger de rullegræs, som slet ikke har bidt sig fast,« siger han og fortsætter:

»Rødderne er ikke aktiveret. De er tvunget til at gøre noget, og så kører de 60 tons sand ud på banen, simpelthen for at udjævne den og skjule, hvor dårlig den er. Det havde jeg aldrig set komme. Jeg har aldrig set nogen topdresse så voldsomt.«

Samtidig kritiserer Karsten Paaske, Parken for at indkøbe et nyt og tonstungt lysanlæg, som skal få gang i den slatne vækst i græsset. Den har ifølge formanden skadet banen mere, end den har gavnet.”

Hvor “aben” skal placeres er svært at sige, men FC København har aldrig haft et problem med blankt at erkende at de bestemt heller ikke er tilfreds. Det er alle enige om. Tvivlen bliver lidt større, når man prøver at finde ud af hvornår man kan komme til bunds med problemerne.

Cheftræner Jess Thorup sagde før påske, at der skulle anlægges en helt ny bane efter sæsonen. Det blev dog undsagt af bestyrelsesformand Allan Agerholm før braget mod Brøndby.
Han forklarede til 3+, at der er lange udsigter til en permanent løsning. Det tager flere måneders kamppause at få et nyt underlag til at slå rødder, og umiddelbart er det eneste hul i VM-pausen sidst på året.Men – som Allan Agerholm bemærkede – »er det en god idé at lægge en ny græsplæne i december? “Det er vi ikke sikre på.”


"Send løsningen til os så!....."

Allan Agerholm FCK

På et Linkedin opslag svarer FCK-formanden igen på dagens kritik i BT. Her skriver han:

“Hvis der fandtes en hurtig løsning af Parkens plæne-problemer, ville jeg da være den første til at juble og slå til. Men den løsning findes ikke.

Vi forsøgte os sidste år med en dyrt indkøbt hybridbane, som blevet slået hurtigt ihjel af den “pleje”, den fik af den tidligere ledelse med uddannede Groundsmen organiseret i Groundsman Association Denmark i spidsen. Og de er i det hele taget ikke lykkedes med at få plænen til at virke optimalt de seneste 10-15 år. Derfor har vi skiftet strategi og forsøger nu at få lavet en holdbar løsning i samarbejde med eksperter, som arbejder med stadions som Wembley, Camp Nou og Manchester City.

Det får ikke problemerne til at forsvinde på kort sigt, men skal til gengæld gerne betyde, at vi får en holdbar og stabil løsning på lang sigt. Hvis Groundsman Association Danmark har en ny vupti-løsning, som kan sikre evigt grønt græs i Parken fra på søndag, er de da altid velkomne til at sende forslaget til FCK.”


Vild med Bornholm?


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.