Erik Sviatchenko fortæller i denne dontt, hvordan han arbejder som atlet i forsøget på altid, at være den bedste. Erik skrev teksten i 2014, meget er sket siden. Han er blevet fast del af det danske A-landshold, ligesom han er blevet solgt til udlandet for mange millioner. En meget god grund til at læse mere…..

Erik har ordet:

Skrevet: Amsterdam, juni 2014.

Jeg forsøger at realisere en drøm. En plan så og sige. Jeg har dedikeret utrolig mange timers træning og fordybelse i jagten på udvikling og forbedring,. Nu står jeg midt i en af mine vigtigste forløb i min karriere. Jeg skal tage ansvar for mig selv og jeg er mig selv nærmest når det gælder om, at komme tilbage fra en skade.

Jeg undrede mig meget over, at jeg i dag til træning, blev spurgt af en af de mange fysioterapeuter om hvilken sportsgren jeg dyrkede.

Han havde iagttaget mig, formoder jeg, gennem nogle øvelser. ”Nordic Hamstring” er en baglårs-øvelse, hvor du sidder på dine knæ, mens en person holder dig om anklerne. Herefter skal du så ”skubbe” dine hofter frem og så læne dig fremover med kontrol indtil dine baglår ikke kan mere. Dette gentager du 6 gange i 2 runder. Smerten er svær at overdrive.
Jeg bed ikke desto mindre smerten i mig og med den klare overbevisning, at jeg SKAL gøre det hundrede procent, hvis jeg snarest vil spille fodbold igen.

Det var efter denne øvelse, at fysioterapeuten kom hen og spurgte på lidt smådårligt engelsk: ”What do you do?” og jeg svarede: ”What do you mean, what do I do?”. Han prøvede igen: ”You can’t be a footballer, they are always such pussies. Han prøvede at uddybe: ”You have fight and you are strongman”. Jeg forstod ikke helt hans fordomme i første omgang, men så slog det mig, som et lyn fra en klar himmel.
Det gav mig en særlig rar følelse i kroppen, fordi jeg jo altid træner sådan. Jeg har svært ved at forstå når folk bruger frasen ”endnu en dag på kontoret”. Rutiner behøver ikke altid at være kedelige og negative. Bevares – ikke alle træningsdage er lige sjove og tiltalende – men for mig handler det om at vende det til noget positivt. En dårlig holdning må vel alt andet lige medføre, at du ikke blive bedre og dermed den bedste.

Jeg træner lige nu i Amsterdam hos et af de bedste og mest anerkendte genoptræningscentre i Holland.  Atleter fra alle sportsgrene fra den absolutte elite kommer her. Jeg har selv investeret mange penge og tid på at blive endnu bedre og være helt klar til en ny sæson. Jeg overlader intet til tilfældigheder. Hver dag fra 09-16 med træning, behandling og cardio-træning. Jeg vil være en af de allerbedste på min position og derfor skal jeg være ”strongman” i alt hvad jeg foretager mig.

/Erik Sviatchenko