Et kæmpe sug i maven susede i gennem min krop. I hånden havde jeg mit liv i Danmark, som stort set var pakket ned i to kæmpe kufferter. Det var Mandag, den 24. Marts 2014. Jeg var netop landet i New York og stod ude foran min kærestes lejlighed. Der gik det seriøst lige op for mig hvad det var jeg havde gang i – Jeg var flyttet til New York.

Mange drømmer om at bo og få succes i denne fantastiske by. Den tanke strejfede mig dog slet ikke, da jeg i September sidste år satte mine jobs i København på standby, og tog med min kæreste Mikkel, til New York. Mikkel arbejder som model og skulle 3 måneder afsted og bo – Og som den irriterende og nysgerrige kæreste jeg er, skulle jeg selvfølgelig med, da jeg på ingen måde ville gå glip af noget spændende.

Da der var gået to ugers tid fra vi var ankommet til New York i september sidste år, kunne jeg godt mærke at jeg nok ikke helt havde tænkt denne her spontane idé helt igennem. Godt nok er byen spændende, men altså; Jeg måtte finde på noget at lave. Jeg kunne jo ikke vade rundt i 3 måneder og glo.

Da jeg er tilknyttet Scoop Models herhjemme, tænkte jeg det kunne måske være sjovt hvis de kunne hooke mig op med nogle møder hos forskellige modelbureauer herovre. Det fik de hurtigt sat i stand, og pludselig havde var en del møder linet op. Med høje hæle og en god portion selvtillid gik jeg til første møde. Der blev jeg afvist. Næste møde – Afvist. Tredje møde – Afvist. Efter 4 forskellige møder med bureauer hvor de alle havde afvist mig, indså jeg hvor hård konkurrencen er herovre. New York har så mange muligheder, men også en kæmpe konkurrence, og det gælder alle brancher. Dukker du fx op til en casting hvor de har requested piger med blond hår og blå øjne, står der 15 piger foran dig i køen som ligner dig på en prik. Det gælder virkelig om at skille sig ud og sørge for at du bliver husket.

Efter de mange afslag var det lidt svært at holde modet oppe, men min agent hos Scoop Models overbeviste mig om at blive ved med at køre på. Det gjorde jeg så, og de næste to bureauer jeg havde møde med, var enormt positive omkring mig, og de ville begge gerne repræsentere mig. Det ene af dem var Ford Models, og efter en snak med min agent Bente Lundquist fra Scoop Models, blev vi enige om at det var det rette bureau for mig.

Dagen efter var jeg oppe og underskrive kontrakten. Det var i det øjeblik, at jeg fik blod på tanden og ville herover igen så hurtigt som muligt.

Mit arbejdsvisa blev endelig godkendt og nu står jeg i New York og skal være her på ubestemt tid. Jeg har sagt mine jobs op i København og er flyttet ud af min lejlighed. Jeg ser lidt hele denne situation som en chance der er synd ikke at tage. Det handler jo bare om at hoppe ud i det nogengange og nu må tiden vise om det var det værd. Wish me luck!

kh Emilie