Det er hverken overraskende eller rar læsning, når Wonderful Copenhagen sætter tal på, hvor meget “København” har mistet under Coronakrisen på turisme. Den travleste del af sæsonen er nu overstået, og det vækker naturligvis stor bekymring.

I følge Wonderful Copenhagen, så løber den tabte omsætning for juni, juli og august op i 8,6 mia. kr. Et tal, der er baseret på dugfriske overnatningstal for juni, solgte hotelværelser i juli og bookingtallene for august.

Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen fortæller:
”Tallene taler sit eget tydelige og meget alvorlige sprog. En nedgang i den samlede omsætning i turismen i København på 8,6 mia. kr. for de tre sommermåneder er en katastrofe for erhvervets mange virksomheder. Og for samfundet betyder den kæmpe nedgang i omsætning desværre både masser af tabte job og tabte skatteindtægter i de tre måneder på 2,6 mia. kr.,”

og fortsætter:
”Krisen i hovedstadens turisme er af historiske dimensioner, langt større end finanskrisen, og den er langt fra ovre endnu. Krisen vil trække spor flere år frem i tiden, så der ligger et kæmpe genopretningsarbejde foran os. Det er blevet meget klart over sommeren, at krisen rammer turismedanmark meget forskelligt og København og Frederiksberg allerhårdest. Den fremadrettede indsats bør derfor planlægges ud fra den viden, vi har nu, og der er i den grad særlig brug for en ekstra håndsrækning til og et målrettet samarbejde omkring genopretning af hovedstadens turisme.”

I pressemeddelsen fortælles det. at sidste år stod turismen i hovedstadsregionen for en omsætning på 53 mia. kr. og skabte job til over 63.000 borgere.  Alene i København by skabte turismen en omsætning på ca. 38 mia. kr. og ca. 42.000 job.

Wonderful Copenhagen har igangsat 14 konkrete kickstart-aktiviteter for at sætte gang i turismen hvor muligt og kommer i efteråret med en plan for den langsigtede genopretning.

På dontt.dk kan du læse mere om situationen i næste uge. 

Fakta:

  • I juni i år var der ca. 152.000 overnatninger i hovedstaden mod 926.000 i samme måned sidste år. En nedgang på 84 pct.
  • I juni havde Københavns Lufthavn en nedgang i passagerer på ca. 95 pct. i forhold til juni 2019.
  • Med udgangen af august skulle København i år indtil videre have modtaget 282 krydstogtanløb medbringende 900.000 besøgende. Samtlige af disse er aflyst.
  • Af de mange kongresser, der skulle have været afholdt i København siden marts, er alle de store enten aflyst eller udskudt. Enkelte mindre afventer stadig endelig beslutning.

"I juni havde Københavns Lufthavn en nedgang i passagerer på ca. 95 pct. i forhold til juni 2019..”

Wonderful Copenhagen om krisen