Med Christian Grau.

Dontt.dk”søndagsformat” 

Ugens gæst er Christian Grau. Ham kender du! Om lidt kender du ham endnu bedre.

Hvis du fremover vil have DONTT SØNDAG, direkte i mailboxen, så tilmeld dig vores nyhedsbrev i bunden af denne artikel. Vores søndagskonceptet er dejligt ligetil. Spørgsmål + svar. God søndag!

Allerførst Christian,
Hvad går du og laver for tiden?
Her og nu har jeg travlt med at tale om min nye børnebog Alfreds Autoalfabet, som netop er udkommet. Og så er jeg ved at afrunde, hvad der ender med at være mit travleste år som foredragsholder nogensinde. Det er et område som jeg har arbejdet rigtig meget på at udvikle og forfine, så det er skønt at se det lykkes. Endelig har jeg lige afsluttet optagelserne af seks nye boligprogrammer, som skal vises på TV2 til næste år, og det bliver også rigtig spændende.

Navn: Christian Grau

Alder: 51

Her bor jeg: Charlottenlund

Her er jeg vokset op: Nivå og omegn.

Jeg bor sammen med: Mine to drenge August og Pelle på 14 og 10 år.

Karriere i korthed:
Jeg plejer gerne at sige, at dagen før jeg kom ind i reklamebranchen vidste jeg ikke at den fandtes. Jeg skrev om musik i Gaffa, men så ringede telefonen. Det var en reklamefilminstruktør, der mente jeg kunne hjælpe ham med et manus. Jeg tænkte penge jubiii og sagde ja, men så faldt jeg ellers pladsask for det her kreative miljø. Så der sad jeg og havde det sjovt, indtil jeg fik ideen til en bilbog, og så ringede telefonen igen. Det var Kender du Typen, og resten er som man siger historie.

Uddannelse:
Jeg er uddannet folkeskolelærer. To år inde i uddannelsen fik jeg fast job på et reklamebureau, men jeg gjorde uddannelsen færdig. Dog ikke på de fire år, det ellers tager.

Medievaner:
Jeg bruger meget tid i min bil på vej til og fra foredrag, så jeg får hørt en del podcasts. Den Korte Radioavis er et must, men også Det næste kapitel og Bernaise er dyrenes konge. Det afhænger lidt mere af gæsten, og så er Anders og Anders jo altid godt selskab.

Bedste avis:
Jeg er stået helt af papiravisen. Det der med at få to kilo papir, som fortæller hvad der skete i går forekommer mig mere og mere bizart. I stedet læser jeg nyheder på nettet og supplerer med Deadline og Orientering på P1 fra tid til anden.

Bedste bog:
Jeg plejer at sige Forfængelighedens Bål af Tom Wolfe. Det er en fantastisk historie, udrullet så formfuldendt og intrigant dramatisk, at man slet ikke fatter det. I den mere oversete afdeling er der sådan en bog som In Search of Captain Zero som er sådan et surf road trip gennem USA og Sydamerika af AllanWeisbecker. Helt vild god og poetisk bog.

Yndlingsapp:
Wordfeud, jeg er decideret afhængig og må lave regler for mig selv for ikke at spilde for meget tid på det.

Favorit morgenmad:
Ristet rugbrød, avocado, smilende æg og måske en enkelt skive bacon, hvis det er weekend.

Favorit kaffested:
Original Coffee i Hellerup. Perfekt selvforkælelse, når ungerne er afleveret i skole.

Favorit feriested:
Jeg vender altid tilbage til Tarifa i Sydspanien, men jeg er også vild med New York og Paris. Elsker kombinationen af strand og by i Barcelona – ja, ok jeg er nok bare vild med at rejse. Både at se nye steder og vende tilbage til noget velkendt.