Løvehjerte er navnet på den nye bog om FC Københavns succestræner Ståle Solbakken. En mand der har leveret nogen af de største klubbedrifter nogensinde. Han har mod, er ikke bange for at arbejde hårdt og har derved opnået enestående resultater.

Det er selvfølgelig en af grundene til, at vi på Dontt.dk synes, at det er en interessant bog Det er noget, alle kan blive inspireret af.

Bogen er fortalt til og skrevet af Peter Sloth, og udgivet på Ekstra Bladets forlag.

Ståle Solbakken har i øvrigt valgt, at hans honorar fra bogen 100% går til “Fritidspuljen” under Dansk Flytningehjælp. Han bruger faktisk hele sit forord på at fortælle om den gode sag.

Han slutter f.eks. sit forord sådan:
“Jeg opfordrer dig samtidig til at tage godt imod vores gæster i nød. Det har alle muligheden for – hvis de vil.”

I bogen fortæller Ståle åbent om sit politiske ståsted.
“Det har aldrig været en hemmelighed, at jeg er venstreorienteret. Mit parti er arbejderpartiet.”

Men allermest handler bogen om fodbold, og mest af alt om FC København.
“Bogen” lover, at man for første gang nogensinde bliver inviteret ind bag kulisserne, hvor han lægger taktikken, forhandler kontrakterne og stræber efter de små forbedringer, som kan gøre FC København til blandt de bedste på den helt store europæiske fodboldscene.

Og man bliver ikke skuffet. For Ståle er igennem hele bogen meget åben. Det eneste han ikke vil svare på er, hvad han tjener i FC København, men det er vist mere pga. en klausul over, at han ikke må. Men han lægger ikke skjul på, at han tjener godt.
Man kommer helt tæt på kontraktforhandlinger, om ferien hvor han købte Ludvig Augustinsson via en telefon fra Maldiverne og taktiske overvejelser før de store kampe.

Han løfter også sløret for “magtspillet” i ejerkredsen med Erik Skjærbæk i spidsen. Sportsligt er magtspillet faktisk ikke så stort. Ståle har aldrig fået et nej til en af de spillere, han har indstillet skulle købes til klubben (indenfor det budget han har).

Vi giver 5 / 6 stjerner til bogen. Den 5. stjerne er givet pga. Ståles åbenhed og “villighed” til at give noget af sig selv.
Det kræver, at du er lidt fodboldinteresseret, men rent ledelsesmæssigt vil du også få noget igen ved at læse den!

Der er ingen tvivl om, at København har en særlig plads i Ståles hjerte! Men mon ikke også Ståle kunne blive Overborgmester i København?

Bogen koster 250 kr. og kan købes i landets boghandlere eller via linket HER ( Signeret udgave )