Det populære tøjbrand Planet Nusa indgår strategisk partnerskab med F.C. Københavns kvindehold. Det afslører parterne i dag. Strategien og formålet står klart. Man vil sammen skabe et community og give kvindefodbold den opmærksomhed den fortjener og ikke har fået tidligere.

Kristine Esmer, co-founder af Planet Nusa fortæller:

“Vores drøm med Planet Nusa er at skabe et kæmpe fællesskab, hvor alle er velkomne. Derfor er vi stolte af at indgå en aftale med F.C. København, hvor vi sammen kan byde endnu flere piger og kvinder velkommen i fodboldfællesskabet. Målet er, at alt omkring fodbolden – lige fra at dyrke fankulturen omkring F.C. København og Fanshoppen til at prøve en fodboldtræning – skal gøres tilgængeligt for flere. Vi er stolte at bidrage til, at kvindernes fodbold får den opmærksomhed, som den fortjener.”


"Vi er stolte at bidrage til, at kvindernes fodbold får den opmærksomhed, som den fortjener.”

Planet Nusa FCK

Jacob Lauesen, Direktør i F.C. København. (tv.) og de 2 kvinder bag Planet Nusa (Kristine Esmer og Mille Skat)


Sammen med F.C. København drømmer vi stort

F.C. København fortæller at partnerskabet mellem kvindeholdet og Planet Nusa indebærer produktion af livsstilskollektioner til holdet og alle fans med det formål, at FCKs Fanshop fremadrettet også kan tilbyde et bredt udvalg af tøj og accessories til alle via samarbejdet med Planet Nusa. Aftalen indebærer også, at Planet Nusa vil benytte deres community-aktiviteter til at gøre fodbold mere tilgængelig for piger og kvinder.

Mikkel Grove Lindsted uddyber:

“Derfor er vi utroligt glade for at få Planet Nusa som partner, så vi får mulighed for også at tilbyde kvindelige fans flere livsstilsprodukter med reference til klubben. Derudover passer Planet Nusa perfekt med vores vision for klubbens kvindehold. Vi mener, at vi sammen kan gøre en forskel og åbne fodbolden mere op for alle:”

Mille Skat, co-founder af Planet Nusa sluter:

“Vi ser frem til at udvikle nye og kreative måder til at inspirere og motivere flere piger og kvinder til at engagere sig i fodbold. Sammen med F.C. København drømmer vi stort om at skabe et professionelt setup omkring kvindefodbold på linje med det, mænd oplever i dag. Selvom det bliver et langt træk, er jeg sikker på, at vores fælles store ambitioner vil gøre en forskel.”


Fanklub: Det er ikke bare et projekt, det er en reel satsning

Vi har talt med Katinka Riess fra FCKs fanklub og fannetværket for kvinder om det nye partnerskab med Planet Nusa. Hun deler begejstringen for dagens nyhed:

“Det er kæmpestort og et vigtigt skridt for alle, der bakker op omkring kvindefodbold i F.C. København. Samarbejdet med Planet Nusa rammer virkelig ned i tiden, og jeg kan næsten ikke komme i tanke om et samarbejde, der passer bedre. Det er vigtigt for alle kvinder at føle sig set og prioriteret. Der har alt for længe manglet merchandise, der passer til os, og det er desværre minimalt, hvad der er i vores fanshop. F.C. København viser, at de tager ansvar og rykker på tingene. Det er ikke bare et projekt, det er en reel satsning. Jeg håber virkelig, at andre klubber kigger med og følger efter.”


Aftalen løber til sommeren 2026, og parterne forventer at kunne præsentere den første FCK-Planet Nusa kollektion i løbet af efteråret 2024.

Planet Nusa

Vi forventer, at kvindeholdet er bæredygtigt i 2025

 Stort interview med Mikkel Grove Lindsted, Commercial Director I F.C. København.

I dag kan vi fortælle, at F.C. Københavns store lancering af kvindefodbold har fået en flyvende start. På trods af at holdet endnu ikke har spillet en kamp, har klubben allerede sikret sig betydningsfulde kommercielle partneraftaler med velkendte brands som Carlsberg, adidas og Planet Nusa som du lige har læst om.

Disse partnerskaber markerer ikke kun et ambitiøst skridt for kvindefodbolden i Danmark, men også en stærk positionering af F.C. København. Det tog vi en snak med Mikkel Grove Lindsted (Commercial Director i F.C. København) om.

Du kan læse interviewet  [her]


Bliv opdateret på 5 min - hver uge!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.