I dag præsenterede DR de markante ændringer, der træder i kraft pr. 1/1 2020. Kanaler og programmer lukker, flytter og nye kommer til.
Hvorfor er det interessant? Svar: Det er de største ændringer i DR i mange år. I følge DRs egne tal bliver mere end 1 million danskere direkte berørt.

De store nyheder blev selvfølgelig præsenteret i TV-Avisens nyhedsstudie. Her startede DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn med (endnu engang) at understrege, at ændringerne sker pga. politiske beslutninger. Det får konsekvenser. DR må lukke børnekanaler og flytte digitalt. En af flere bekymringer fra Maria Rørbye Rønn.
“Der er stadig dobbelt så mange børn, der benytter sig af DRs flow-tilbud som de digitale. Taber vi nogen der?”

Spørgsmålet står i det uvisse, men DR har bestemt ikke mistet kampgrejsten. Det lyste ud af folkene bag, at man var mere klar end nogensinde. Klar til at vise, at DR er et fællesskab for hele Danmark. Fællesskab er uden tvivl DRs nøgleord. Som DRs mediedirektør sagde:
“Selvom vi har en reduceret økonomi, så har DR de samme værdier. Vi vil understøtte demokratiet og vi vil samle fællesskabet”

Så lad os holde fokus der.!

OVERBLIKKET:

DR1 er fortsat den samlende hovedkanal.
På DR2 får vi mere kultur. De bedste ingredienser fra DR K ( Som lukker helt ) skal opleves på DR2.
DR2 fortsætter med programmer som Deadline og Debatten. Derudkommer kommer DR2+ til. Det bliver en streamningskanal. Den platform skal udvikle både kultur og samfundsstoffet. Det glæder vi os til at følge.

Du kan se hele overblikket her.

Vi ville ikke lukke kanaler og programmer, hvis det ikke var pga. den politiske beslutning om at spare.

Maria Rørbye Rønn på dagens pressemøde


DET SER VI BLANDT ANDET FREM TIL:

Der blev præsenteret en masse ting i dag. Vi har sorteret og valgt 3 punkter ud til jer. En kanal, et fokus og et nyt program. Resten må du læse på andre medier. Du kan passende starte ved Berlingske her.

DR2:
Noget tyder på, at DR2 bliver en sand lækkerbisken. De succesfulde programmer som Deadline og Debatten fortsætter, kulturen bliver styrket og der bliver plads til “forsøg”.
Vi har store forventninger til det kommende DR2+. Det glæder vi os til at følge. Vi tror at det hovedkanalen “taber”, skal samles op her og bygges på ny.

ET STORT FOKUS PÅ BØRN & UNGE:
På trods af store besparelser, så svigter DR ikke vores børn og unge. Deres mål er fortsat, at 9 ud af 10 børn og unge under 25 år bruger et tilbud fra DR i løbet af en uge. I vores verden en meget vigtig ambition og noget alle skal holdes op på.

HISTORIEN OM KONG FREDERIK D.9:
På årets første dag kl. 20.00 starter DR1 en ny historisk dokumentar.En fortælling om Kong Frederik d. 9. Kongen der begyndte og indførte det moderne monarki, som vi kender i dag.Hans datter og nuværende Dronning af Danmark, HKM Dronning Margrethe medvirker selv i fortællingen.
Vi blev præsenteret for et klip, hvor dronningen beskriver følelsen på Amalienborg, da Danmark blev befriet. Man føler næsten selv man var tilstede, da hun beskriver hendes far og mors glæde for hele landet. Dronningen fortæller begejstret og “som var det i går”,  hvordan hun fik serveret “gul sodavand”, som ellers var meget sjældent…..Glæd jer.

DR oplyser at serien er blevet til i et tæt samarbejde med kongehuset, som har bidraget med viden om mange af de historiske detaljer såsom klædedragter, uniformer, ordener, medaljer og hvor forskellige begivenheder præcis udspillede sig. Dronningen har bidraget med forskellige vigtige detaljer, og Kongehuset har givet unik adgang til at filme dramatiseringerne på flere af de rigtige historiske steder på fx Amalienborg og Christiansborg – blandt andet Statsrådssalen og Tronsalen på Christiansborg, Riddersalen på Amalienborg, og ikke mindst kongelogen i det Kongelige Teater.

DR: VI UNDERSTØTTER DEMOKRATIET