Berlingske har for tredje år i træk lavet en liste over 100 kvinder, som har indflydelse og leveret bemærkelsesværdige resultater.

Nogle på listen er kendte ansigter. Andre er kendt i en snævrere kreds. Mens andre igen måske vil være nye for de fleste. Fælles for dem er, at de er blandt de bedste, og at de er med til præge fremtiden. Med stor tilfredshed noterede vi os, at der blandt de 9 katagorier var blevet plads til “Iværksættere”.

Der var 11 kvinder i alt i den kategori. Du kan se hele listen her.

Jeg skabte Rudolph Care, fordi jeg vil have det hele.

Andrea Elisabeth Rudolph, 43 år

Foto: Maria Albrechtsen Mortensen

FOKUS PÅ METTE HJORT HAY:

Af Freja Marquardt, Journalist på Berlingske

Tilbage i 2002 stiftede
Mette Hjorth Hay møbel- og designfirmaet HAY sammen med sin mand, Rolf Hay, og Bestseller-stifter Troels Holch Povlsen.

Ambitionen var dengang – og er det fortsat – at skabe samtidsmøbler af høj kvalitet, der matcher en moderne livsstil og befinder sig på et nogenlunde tilgængeligt prisniveau.

Hun stammer oprindeligt fra Herning, men det blev i Pilestræde i København, at hendes første forretning slog dørene op. Inden det kom så vidt, arbejdede hun blandt andet for designvirksomheden GUBI, og det var også her, at hun traf sin mand Rolf Hay.

Siden 2002 er det gået stærkt med at udvide Hays sortiment, der nu spænder vidt fra møbler til forskelligt boligtilbehør, og virksomhedens produkter kan findes i butikker over hele verden. Virksomheden indgår i samarbejder med adskillige kunstnere fra ind- og udland, og i 2018 slog Hay sig sammen med den amerikanske møbelvirksomhed Herman Miller.

FÅ BERLINGSKE TIL 0 kr I EN MÅNED!

SE MERE HER!