Planerne om en bypark foran Tivoli har har taget et stort skridt i den rigtige retning.

I den nye budgetaftale i Københavns Kommune er der nemlig afsat penge til “planlægning” af en bypark på Vesterbro passage. Det indebærer også en trafikanalyse. En lukning af trafikken på Vesterbrogade mellem Rådhuspladen og Bernstorffsgade har selvfølgelig konsekvenser for biltrafikken i området, men det betyder også en omdirigering af i alt 4 busruter. 

Kommunen starter med at tale med beboere i området.

Planlægningen/analysen koster i alt 6 millioner kr. Projektet støttes af de omkringliggende virksomheder, der bidrager med knap 2 millioner kr. Kommunen vil hurtigst muligt gå i gang med også at indrage beboerne i området. 

Foto: Gehl Architects

Tivoli fik ideen

Det var Tivoli, der i sin tid fik ideen til at tranformere Vesterbro Passage foran deres hovedindgang til en fin bypark. De fik sammensat en gruppe, som bestod af Dansk Industri, ATP Ejendomme og PFA Pension, som ejer hovedparten af ejendommene i området. 

Ifølge Magasinet KBH er det usikkert, om “det nye Vesterbro Passage” ender med at blive helt så skovlig — eller måske snarere bliver til en grøn plads i 2024, hvor arkitektkonkurrencen skal give flere konkrete bud, og et vinderprojekt skal findes.

De næste to år står den på flere trafikanalyser, så man skal ikke forvente forvandlinger foran Tivoli lige med det allerførste.

Men med de netop afsatte midler er der kommet momentum i projektet, og det er nu svært at forestille sig, at det ender med ikke at blive til noget.


Har du læst?

FCK, DBU og Københavns Kommune vil modernisere og udvide Parken. Læs her.

Alex Vanopslagh: Du skal have friheden til at tage ansvar. Læs her.

Ganni afvæbnede muligt milliontab: Instagram profil hacket. Læs her.


Tilmeld gratis

En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.
Tilmeld vores nyhedsbrev gratis her.