Samtale med Josefine og Nicoline Roth, hhv. Creative Director og Founder af Nordic Strong.

For få måneder siden åbnede et nyt træningscenter i Nordhavn i København. Bag centret står søstrene Josefine og Nicoline. De vil bringe de nordiske traditioner ind i et top-moderne fitness univers, hvor hygge er et nøgleord. I deres nye sted i Nordhavn finder du udover et stort “gym-space”, en cafe, spa, sauna og selvfølgelig den populære “ice bucket”.

Men i centeret kan du hverken sidde på den traditionelle motionscykel eller løbe på det kedelige løbebånd. Her står den nemlig på maskinen “The Nordic Trainer.”

Til daglig er søstrene Josefine og Nicoline Roth de ansvarlige for Nordic Strong. Vi mødte dem en tidlig tirsdag morgen i Nordhavn.

Nordic Strong founders

Nicoline (Stående) og Josefine Roth fra Nordic Strong.

 The Nordic Trainer er omdrejningspunktet for al træning i Nordic Strong. (Der er dog et space med vægte etc.)
Maskinen aktiverer 96% af din krops muskler. Maskinen er næsten støjfri og du kan lave mere end 50 forskellige træningsøvelser via Nordic Strongs egen app. Du vil, i følge Nordic Strong, opnå mærkbare resultater, ved at bruge den 20 minutter, 3 gange om ugen.

Kan I ikke fortælle kort om jeres baggrund?

Nicoline:
“Jeg har læst “International business & politics, og i den forbindelse boet nogle år i London. Her var jeg med til at etablere et community for kvindelige iværksættere (Nicoline er Co-founder af Beboldlc.) og har nok altid haft en lyst til at skabe. Derudover har jeg altid trænet meget, dyrket forskellige sportsgrene og stået på ski.”

Josefine:
“Jeg er arkitekt. Jeg blev uddannet fra Saint Martins i London. Da jeg blev færdig, fik jeg en mulighed i Los Angeles, hvor jeg arbejdede for en indretningsvirksomhed, hvor jeg sad som teknisk tegner. Det arbejde inspirerede mig enormt meget, så jeg er nok mere gået designvejen end den klassiske arkitekt. Jeg flyttede tilbage til London, hvor jeg selv startede en indretningsvirksomhed og arbejdede der nogle år igen, hvorefter jeg kom tilbage til Danmark. Her arbejdede jeg videre med indretning, indtil jeg blev en del af Nordic Strong.

Ja, for hvordan opstod ideen til Nordic Strong?

Nicoline:
På trods af min business baggrund, så har jeg som sagt altid trænet en del. Men jeg har altid syntes, at mange fitnesscentre herhjemme har været føltes uinspirerende. Så kender du ikke den der tanke, som man har haft i årevis, om at ville ændre noget/gøre noget andet? Den har jeg haft med træning. At skabe et skalerbart træningsunivers, som samtidig er lækkert at være i, hyggeligt og hvor man selvfølgelig kan træne godt. Så jeg har nok altid haft lysten, og ideen voksede så løbende i hovedet for mig. Da jeg så blev introduceret til Nordic Traineren, var det en meget nem rejse at begive sig ud på.”

"Maskinen i sig selv er “proven”. Den har 15 år på bagen og er en af de mest effektive træningsformer, som findes."

Men I har gjort det på en lidt anden måde, end vi har set i Danmark før. Kan du sige noget om den proces?

Nicoline:
“Ja, først og fremmest startede vi jo med at få patentet på “The Nordic Trainer”, som dengang hed ThoraxTrainer. Grundbevægelserne i “Nordic Traineren imiterer langrend og gør den til en uhyre effektiv træningsmaskine. Så udover at åbne træningscentret her i Nordhavn, så startede vi også et forretningsben op med salg af “The Nordic Trainer “-maskinen. Så mens vi fik det i gang, så var vores første studio her i Nordhavn på tegnebrættet. Jeg tror ret hurtigt, at vi vidste, hvor vi ville hen, så det var bare om at få sat skub i tingene.

Hvad er det specielle ved den maskine?

Nicoline:
“Maskinen i sig selv er “proven”. Den har 15 år på bagen og er en af de mest effektive træningsformer, som findes. Den aktiverer virkelig mange muskler på en gang. Derfor har den altid været enorm populær blandt triatleter, langrendsløbere og fysioterapeuter til genoptræning. Så der er brugt meget tid på at udvikle den. Vi testede den også på en række golfspillere sidste år, hvor vi kunne se voldsomme forbedringer på deres tal. Så selve maskinen er ikke nogen ny ting. Det nye er vores nordiske rammer, og at vi gør maskinen tilgængelig.”

Men Josefine. Som arkitekt vil nogen måske mene, der er lidt vej til at være medejer af et Fitnesscenter/univers?

Josefine:
“Jeg har ikke den samme naturlige interesse for træning, som f.eks. Nicoline har. Så mit fokus og min interesse i et fælles projekt var, hvordan vi kunne skabe et studie, hvor det både er fedt at se på, men attraktivt og hyggeligt at være i. Her synes jeg faktisk, at det giver super god mening med den kombination, og de ting vi kan tilsammen. Så det havde jeg faktisk meget få overvejelser omkring.”

Nicoline:
“Det er virkelig vigtigt for os, at det skal være hyggeligt. Du skal føle dig velkommen, fra du ankommer i vores reception. Så jeg tror, at Josefines baggrund har været enorm vigtig i form af at vælge de rigtige materialer, belysning og samtidig et genkendeligt koncept.”

Nicoline Roth

"Allerede i mit første pitch, stod det klart, at vi skal have flere centre og forhåbentlig ikke kun i Danmark."

Nicoline om ambitionerne

Vores far er en kæmpe inspiration

Hvad er ambitionerne med Nordic Strong?

Josefine:
Nicoline siger, så handler det om at være et genkendeligt koncept. Det er meningen, at Nordic Strong skal vokse sig stor, og allerhelst skal vi til udlandet indenfor en overskuelig tidsramme. Den nordiske livsstil er jo rigtig hypet og populær, så vi vil helt sikkert have noget nyt at tilbyde den.”

Nicoline:
“Allerede i mit første pitch, stod det klart, at vi skal have flere centre og forhåbentlig ikke kun i Danmark. Men det er lidt for tidligt at tale om nu.”

Men der er en plan for næste center?

Josefine:
“Nu har vi lige åbnet her i Nordhavn, så pt. arbejder vi hårdt på alle de indtryk, det har givet, og de mange tilbagemeldinger vi har fået fra vores medlemmer. Jeg tror, at det er den allerbedste analyse, man kan gøre sig, inden man færdiggør en plan for det næste. Men hvis du spørger igen om et halvt år, så har jeg nok et andet svar til dig.”

Hvem er I selv inspireret af?

I kor fra begge for første gang under interviewet: “Vores far.”

Nicoline:
“Han er simpelthen så dygtig.”

Josefine:
“Han er virkelig et stort forbillede, ja. Han har været fantastisk til at jonglere mellem familie og arbejdslivet. Han har skabt så meget for så mange mennesker. Det er virkelig inspirerende.”

Nicoline:
“Han involverer sig virkelig meget i sine børn. Han er i den grad også med omkring sparringen af Nordic Strong.”

Her ses et eksempel på hjemmetræning.


Mere? Tilmeld gratis

Continued….

Det her bliver ikke det sidste du har læst til Nordic Strong, Nicoline og Josefine på dontt.dk

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her. 

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.

Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.