København og resten af norden skal fylde mere i Netflix’ serie- og filmproduktion. Det slår streaminggiganten Netflix nu fast. Netflix meddeler nemlig, at virksomheden senere i år åbner kontor i Stockholm og i København. Kontoret i Stockholm vil fungere som hovedkontor for Norden, og kontoret i København skal forsøge at favne endnu mere af det talent, som Norden byder på.

Det slår Lina Brouneus, Netflix-direktør for samproduktion fast, som videre fortæller:

»Nu er tiden inde til, at vi skal endnu tættere på vores kunder, de kreative kræfter, filmskaberne, vores samarbejdspartnere og kulturelle fællesskaber i hele Norden. Vi er meget begejstrede for at styrke vores lokale fodaftryk, da det giver os mulighed for at bringe historier fra forskellige nordiske talenter i en endnu større skala. Vi har en fantastisk række film og serier på vej.

Netflix kom til Danmark i 2012, og begyndte senere at lave både indhold på nordiske sprog, men også at bruge Norden som “kulisse”.

Serien »The Rain« er et eksempel herpå, og dens skabere er blandt dem, som er klar med en ny satsning. »Elves« hedder serien, som er filmet i Danmark i området omkring København og har danske skuespillere, heriblandt Ann Eleonora Jørgensen, på rollelisten.

DFI: Positivt

I Det Danske Filminstitut, DFI, mener administrerende direktør Claus Ladegaard, at det »på alle måder er positivt«, at Netflix nu vælger at prioritere Norden, herunder Danmark, højere.
Han fortæller til Berlingske:

»Netflix er et powerhouse, som kan være med til at finansiere danske film og serier, ligesom Netflix kan være med til at udbrede dem, så jeg synes, at der er flere gevinster ved den her nyhed,« siger Claus Ladegaard, som håber at få et endnu tættere samarbejde med virksomheden og ad den vej øge kvaliteten af de serier og film, der produceres i Danmark.

»Jeg mener helt bestemt, at det er til seerens fordel, og det mener jeg faktisk også, at de Netflix-samarbejder, der har været, har vist. »Rita« er et rigtig godt eksempel på en serie, som vi havde mulighed for at støtte indledningsvist, men som Netflix også har øget et ret stort finansielt bidrag til, hvorfor den har kunnet produceres i fem sæsoner,« siger han.

Tilmeld dig vores ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.