Årets generalforsamling i PARKEN Sport & Entertainment (PSE) var lidt anderledes i år end de seneste. Der skulle nemlig vælges ny formand, efter Bo Rygaard havde meldt sin afgang. Storaktionærens valg faldt på 56-årige Allan Agerholm. I denne artikel kan du komme tættere på den historisk set magtfulde position i Parken. Det er ham, de 3 direktører i PSE refererer til (Jan Harrit, Lalandia, Lars Bo Jeppesen, kommercielle forretningsområder i Parken/FCK og Peter Christiansen, øverste ansvarlig for den sportslige afdeling).

I 2019 havde PARKEN Sport & Entertainment en omsætning på knap 1 milliard fordelt således:

57% fra Lalandia.
36% fra F.C København og Parken.
7% fra kontorejendomme.

Allan Agerholm er en kendt mand i den danske hotelbranche. Han blev for alvor synlig, da han i 2001 stod for åbningen af Hilton i københavn. Her varetog han en række opgaver, med få afstikkere til Sverige, inden han i 2004 blev øverst direktør. Men inden da havde han allerede der en lang hotelkarriere bag sig. Allan Agerholm kommer fra Silkeborg, hvor han efter skoletid havde job på et af byens lokale hoteller. I 1986 og i en alder af kun 21 år blev han Danmarks yngste hotelejer. Han ejede sammen med en partner “Hotel Danica” i Horsens. Det holdt i et par år, hvorefter der var brug for nye udfordringer. Han rejste med sin bedre halvdel til England med opsparingen i hånden, men uden et arbejde. Han etablerede sig på hotellet “Thistle Tower Hotel”, hvor han sluttede som Director of Food & Beverage. Herefter blev han hentet hjem til Danmark og Hilton, som før nævnt.

Efter Hilton stod Allan Agerholm i spidsen for opførelsen af Crowne Plaza Copenhagen Towers (som længe var sponsor og FCKs foretrukne hotel op til f.eks. Europa kampe) Det blev senere en del af BC (Bella Center) Hospitality Group, hvor FCKs nye boss fik 7 år som koncernchef. Her stoppede han sidste år, og har ikke været en del af operationelle opgaver siden.

Allan Agerholm har en del uddannelser bag sig. Han startede med tjeneruddannelsen, men har siden fået en diplomuddannelse i strategier og globale forretningsmiljøer fra Haas Business School ved University of California samt en MBA fra University of North London.

Da jeg også selv er FCK-fan, ved jeg også, at Parken og F.C. København betyder uendeligt meget for rigtigt mange mennesker..

Allan Agerholm

Allan Agerholm er bestemt heller ikke nogen novice indenfor bestyrelsesposter. Hans aktive bestyrelseskarriere startede i 2012, og han har siddet i en lang række bestyrelser.

På nuværende tidspunkt er han en del af disse:
Hotel- og Restaurantskolen, bestyrelsesformand.
Visit Denmark, bestyrelsesformand.
Hotel- og Restaurantskolen, bestyrelsesmedlem.
Mobility Service Danmark A/S, næstformand.
Sustainable Hospitality Consult ApS, adm. direktør.
Hilton Garden Inn Torshavn, bestyrelsesmedlem.

Det er også interessant at notere sig, at han har siddet i bestyrelsen i Wonderful Copenhagen og den store brancheorganisation Horesta.

FCK betyder uendeligt meget

Allan Agerholm udtalte efter generalforsamlingen følgende om sine nye opgaver til fck.dk

“Det er en ære for mig at overtage hvervet som formand for PARKEN Sport & Entertainment, og jeg ved, at jeg går ind til en stor og udfordrende opgave, men også en afsindigt spændende opgave, som jeg virkelig ser frem til at tage fat på,” siger Allan Agerholm og fortsætter:

”Da jeg også selv er FCK-fan, ved jeg også, at Parken og F.C. København betyder uendeligt meget for rigtigt mange mennesker, ligesom Lalandia er omdrejningspunkt for mange store oplevelser for børn og familier i hele Danmark. De er hver for sig meget, meget stærke brands, og tilsammen udgør de via PARKEN Sport & Entertainment en af de største spillere i underholdningsindustrien herhjemme, men når også ud over landets grænser,” siger Allan Agerholm:

”Jeg har selvfølgelig nogle ideer om udvikling af forretningerne, men det vigtigste for mig lige nu, er at lære mine bestyrelseskolleger indgående at kende. Desuden vil jeg bruge en masse timer på at sætte mig ind i, hvordan maskinrummet fungerer i de enkelte segmenter i PARKEN Sport & Entertainment. Jeg ser meget frem til at komme i gang med arbejdet, og jeg ved, at jeg overtager efter en meget dygtig formand, og at jeg bliver en del af en stærk bestyrelse,” slutter Allan Agerholm.

Foto af Allan Agerholm: F.C København Media

Creators